Кулата с часовника на гарата става атракция в Бургас, отварят я за посетители



Кулата с часовника на Бургаската гара ще се превърне в туристическа атракция на града. Проектът предвижда тя да се отвори за посетители и от височината да се наслаждават на Бургаския залив, научи kmeta.bg. Предложението идва от кмета на града Димитър Николов, а за реализирането на идеята вече се работи активно. 

„В момента текат сериозни строително-монтажни работи по кулата, тъй като искаме да я превърнем в една от градските атракции, която да се посещава от жителите и гостите на Бургас. Кулата с часовника е паметник на културата. Същевременно помещенията в приземния етаж на жп-гарата се почистват основно, тъй като това не е правено никога. Оказа се, че там има въглища, които са от самото й създаване. Пълно е с изгнили кашони и сандъци с документация, с оборудване, което вече не е необходимо”, коментира Димитър Николов пред kmeta.bg.

По думите на градоначалника сериозно внимание трябва да се обърне и на гара „Владимир Павлов”, която също се нуждае от основен ремонт. Транспортният министър Ивайло Московски също се е ангажирал да се осигурят пари за реконструкция на помещенията, които също са в лошо състояние. В момента тече ремонт по външната част на гарата.



Източник: Кмета





Коментари

горе