Бум на визите за руски туристи



Летният сезон ще е натоварен и ще започне много по-рано от обичайното: в края на април - началото на май. Това съобщиха от външното ни министерство.

За втора поредна година консулската служба към посолството ни в Москва отчита сериозен ръст при издаването на визи, като само от януари насам броят им е 20 938. Повишението е с почти 50% спрямо същия период на изминалата година и с почти 100% спрямо 2009 г.

“Не се учудваме от наплива на руски туристи - коментира шефът на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация Благой Рагин. - Бумът е в резултат от големите инвестиции в сектора през последните години. У нас руснаците се чувстват като у дома си. Никъде другаде не им викат братушки”, каза Рагин. Той допълни, че лобираме пред Брюксел да има облекчения за руски и турски граждани, които често идват у нас по бизнес дела.

Летният туристически сезон се очертава да бъде много добър, прогнозира и шефът на Института за анализи и оценки в туризма Румен Драганов. Според него се очакват повече туристи и от английския и скандинавския пазар.



Източник: Труд





Коментари

горе