Алея на липите израства в новия градски парк под Аязмото



Алея на най-обичанато и разпространено дърво в Стара Загора – липата, ще има в най-новия парк, който се изгражда на мястото на бившите артилерийски казарми в областния град. Първите  20 дръвчета в оформящата се над 100-метрова алея бяха засадени от гражданския клуб „ЛИПА“ и приятели на неправителствената организация. Контейнерните фиданки, близо 2 м, са внесени чак от  Холандия.

В акцията участваха и старозагорски деца, които засадиха своето първо дръвче в живота. Клубът ще продължи да се грижи за своята липова алея и  призовава и други старозагорски организации да  помогнат новият парк да стане по-зелен и по-красив

От Граждански клуб "ЛИПА" обявиха, че ще подарят дръвче и на организаторите на Международния филмов фестивал "Златната липа". Както е известно, още на старта на кинофеста преди 3 години, пред сградата на Старозагорската опера бе създадена Алеята на славата. Първите две липички в нея засадиха българската актриса Мария Статулова и големия италиянски актьор и режиосьор Джанкарло Джанини. Третата фиданка ще засади в родния си град любимецът на българската публика, актьорът Васил Михайлов. Церемонията на откриването на тазгодишния фестивал е на 30 май.



Източник: Кмета





Коментари

горе