Как да си направим масло от чесън, което е ефективно при разширени вени



Все повече хора се сблъскват с  някаква форма на разширените вени. Преработените храни, липсата на физическа активност, затлъстяването, хранителния дефицит и продължителното седене или стоене води най-често до появата на разширените вени.

Терминът разширени вени или варикоза (на латински: varicose – разширение) е заболяване, обозначаващо състояние на разширение, увиване и елонгиране на вените. Заболяването засяга най-често вените по краката и е свързано с хронично възпаление и лоша циркулация на кръвта. За да се справим с разширените вени, трябва да се справим със възпалението. Чесънът е чудесен лек за разширени вени.

Как да си направим масло от чесън, с което ще се справим с разширените вени:

Съставки:

5 скилидки чесън
3 портокала
2 супени лъжици зехтин

Нарежете наситно  скилидките чесън, сложете ги в чист буркан с капак, след това добавете сока от портокалите и зехтина. Оставете  да престои 12 часа, преди да го използвате.

Да се разклаща добре преди употреба

Вечерта сложете няколко капки от чесновото масло върху пръстите и го втривайте в проблемните области с кръгови движения. Сложете найлонова торбичка и увийте краката с превръзка или топла кърпа. Всяка вечер повтаряйте процедурата.



Източник: zdraviste





Коментари

горе