Икона от Лопушанския манастир цери тежко болни



Стотици бездетни майки забременяват пред иконата в Лопушанския манастир

Тежко болни хора оздравяват, а стотици бездетни майки зачеват и раждат здрави дечица. Чудесата не спират от десетки години в Лопушанския манастир. Божието изцеление награждава онези нуждаещи се миряни, които искрено се уповават и молят на Спасителя и Божията майка – пише „България днес“.

Истинското изцерение идва от иконата на Света Богородица Мироточива в светата обител. Реалните истории споделя пред изданието бившият игумен на манастира отец Сионий, който понастоящем оглавява Троянския манастир.
„Болни от най-страшните болести оздравяват, уповавайки се на искрената вяра. Особено силно е и въздействието на чудородието, но само с истински мотиви и упование. Това е наш най-голям дълг и искрените молитви Господ ще възнагради със спасение“ – разкрива духовникът.

Иконата на два пъти предупреждава българите за големи беди

Иконата на два пъти предупреждава българите за големи беди

Два пъти свещената икона е изпускала миро. На вадички от короната и сърцето на Исус се стичало свещено миро – ясен знак за събития, сполетявали целия български народ.
„Първия път обилно се стича миро точно преди братоубийственото септемврийско въстание през 1923 г. А втория път е преди Втората световна война. Това са два много сериозни знака, които Божията майка и младенецът дават на българския народ и най-вече на хората от този край, които са сериозно потърпевши и пострадали от войната“ – споделя още дядо Сионий.

В неделя още едно чудо се появи в светата обител. Отпечатъци от детски ръце бяха открити върху килим в Лопушанския манастир. В края на май приятна миризма на миро започнала да се носи в манастира. Няколко седмици по-късно сегашният игумен забелязал на кръглия килим пред олтара очертанията на две детски ръце.

Преди време пък зазидана Богородица се „прероди“ по чудо. Божията майка с младенеца се присънила на жена от София – Мария, която никога не била идвала в манастира. Тя позвънила на игумена и му разказала за пророческия си сън. Той решил да провери на посоченото място и за голяма изненада от укритието, описано от жената, извадили икона, увита във вълнен месал. Иконата има сребърен обков, което говори за чудотворната й сила.



Източник: chudesa





Коментари

горе