Чай от семките на динята: Вижте за какво помага!



Когато консумират диня, много хора изхвърлят нейните семена. Тези пък, които не го правят, си помагат за храносмилането, и за съжаление това е всичко.

Семките, които са в храносмилателния тракт, остават цели и по тази причина само механично и подпомагат храносмилането, докато големия брой полезни свойства остава неизползван.

За да се възползвате от лековитоста на семената, е необходимо те да схванат, смели или опече, за да можете да достигнете до драгоцената съдържание. Те съдържат фибри, необходими за нормалната работа на храносмилателния тракт, помагат в случай на поява на чревни паразити, както и за лечение на болни от жълтеница , заболявания и възпаления в организма.

Семената на динята съдържат веществото цитрулин, която действа като антиоксидан, помага за разпространението на кръвоносните съдове, при атеросклероза, при високо кръвно налягане и стенокардия. Американски учени в началото на 20 век, написали, че семената от диня са много полезни за лечение на бъбреците и пикочните пътища.

Според техните отзиви, използването на чая от пресни семена е чудесен диуретик и се препоръчва за отстраняване на камъчета и пясък от бъбреците и пикочните пътища.

Те препоръчват този чай:

Вземат се 4 супени лъжици пресни семена от диня и се смилат в кафемелачка. Варят се 15 минути в 2 литра вода.

Това количество се разпределя и се пие в продължение на два дни, а третия ден се прави почивка. Този процес се прави няколко седмици по същия ред. Два дни се пие, третия ден почивка.



Източник: Struma





Коментари

горе