Рецепти за "изхвърляне" на пясък и камъни в жлъчния мехур



Ако ви е нужно средство за изхвърляне и разбиване на пясък и камъни в жлъчния мехур използвайте рецептите, които са доказали своята ефективност не веднъж.

Какви са причините за образуването на камъни в жлъчния мехур

За образуването на камъчета и песъчинки в жлъчния мехур специалистите „набеждават“ най-вече неправилното хранене и нездравословния начин на живот. Преяждането, ежедневната консумация на тлъсто и пържено, липсата на движение, запека са главните предпоставки за „старта“ на болестта. Затлъстяването е другата причина за образуването. При хората с наднормено тегло концентрацията на жлъчните сокове е по-високичка и това спомага образуването им. Ежедневното подлагане на стрес и напрежението, до което води той е третата причина за болестта. Инфекцията на пикочните пътища също е предпоставка за образуването на малките камъни в жлъчния мехур. Причините за нея са проблеми с червата, въпалителни процеси на женските полови органи, апендицит, и други. Последната статистика показва, че жените над 35 години страдат 4 пъти по често от тази болест наречена холелитиаза. За жалост, като цяло от камъните в жлъчката засягат над 20% от населението.

Симптомите, които изпитват болните от камъни в жлъчния мехур

Най-вече се проявява тежест в дясното подребрие, като се усилва многократно след консумацията на тлъсти меса, газирани напитки, алкохол, пържени ястия или шоколад. Освен тежестта има вероятност от леко покачване на телесната температура, лош дъх в устата, урината потъмнява, а изпражненията избледняват.

Видове жлъчни камъни, които се наблюдават при холелитиаза

1. Холетеролови камъчета – те са с овална форма, а размерите им достигат до 5 сантиметра в диаметър. Цвета им може да бъде бял или бледожълт. Характерно за тях е че в повечето от случаите са единични. Наблюдават се при 10% от страдащите от тази болест.

2. Билирубинови камъчета – при 15% от страдащите от холелитиаза се намират тези камъни. Те са богати на калций и това ги прави по-твърди. Те са много на брой и имат остри ръбчета. Цвета им е от тъмно зелен до червеникав. Големината им може да достигне до 10 мм в диаметър.

3. Смесени – при 75% от заболелите се наблюдават смесени камъни. Те могат да бъдат единични и многобройни. Големината им е най-много до 1 сантиметър, но не е изключено да бъдат по-големи, но това е в редки случаи. Те са с твърда консистенция, а повърхността им е зърнеста. Външната им обвивка е с кафяво-червен цвят, а във вътрешността светлокафяв (при разрез).

Какво и кога се появяват жлъчните кризи

Жлъчните кризи обикновено започват след неправилно хранене, когато се прекали с пържените храни, тлъстите меса или газираните напитки. В много от случаите се проявяват с нетипична умора и напрежение. Характерно за тях е че „обожават“ нощта и се появяват след 12 часа. Страдащия се буди от силни боли в коремната област и гадене, след което следва повръщане. Получаващия кризата се облива в пот, втриса го и е доста неспокоен. Самата болка в дясното подребрие е с различна сила и продължителност. Болката може да стигне до плешката, дясното рамо и ключица. Тя може да премине към пикочните органите или сърдечната област. В много редки случаи, но все пак има опасност от загуба на съзнание. Самата криза има различна продължителност, като може да варира от 2 до 5 часа, а дори и повече в по-тежките случаи. Кризата може да бъде получена само веднъж или много пъти. Това зависи от състоянието на заболелия и лечението което е предприел.

Народно лечение при камъни в жлъчния мехур

1. Прополисово мляко – то се прави, като към 1,5 литра горещо мляко се прибавят 10 грама предварително наситнен прополис. Бърка се хубаво и се прецежда през марля. Пие се по 3 пъти на ден. На всеки прием се пие по 1/2 чаша. За да имате добри резултати лечението се прилага 30 поредни дни.


Луковици от бял крем за изхвърляне на камъни от жлъчен мехур

2. Лек с бял крем – използват се луковиците на растенето – 3 броя със средна големина. Те се заливат с вода – 500 милилитра. Слагат се котлона и варенето продължава, докато половината на водата изври. Прецежда се, като луковиците се притискат силно с марлята. После към тази отвара се прибавя прясно изцедения сок от един брой лимон и 250 грама домашен мед. Варенето продължава, но този път на водна баня. То трае само 10 минутки. От сиропа, който приготвихте ще пиете по 3 пъти за ден. Изпивайте по ракиена чашка преди ядене.

3. Мед, зехтин и лимонов сок – от меда се слага 300 грама, лимоновия сок и зехтина са по 150 милилитра. Всичко се бърка много хубаво и се съхранява в стъклен съд. Взима се преди трите основни хранения на деня само по супена лъжица.

4. Камшик – прави се отвара от стръковете на билковото растение. С 500 милилитра вряща вода отгоре се заливат внимателно 4 супени лъжици на билката. Изчаква е да изстине и чак тогава се прецежда внимателно с помощта на марля. Подслаждате с малко домашен мед. Изпивате количеството за 2 дена.

5. Мед, зехтин и бяла смола от мура – смолата от мура е 50 грама, а меда и зехтина, които се добавят към нея са по 500 грама. Всичко се вари за 30 минути на водна баня. Взима се преди основните за деня хранения по супена лъжица.



Източник: bilka





Коментари

горе