Водата за уста създава риск за инсулт и инфаркт?!



Водата за уста създава риск за инсулт и инфаркт?!

Използването на течност за изплакване на устата е риск за здравето. Това твърдят учени, които открили, че течността убива добрите бактерии в устата, а това увеличава риска от инсулт и инфаркт.

Когато използваме така разпространената вода за уста, тя има двоен ефект. В един и същи момент почиства устата и освежава дъха ни, но и убива добрите бактерии, които помагат на кръвоносните съдове да се отпуснат, а с това се повишава кръвното налягане...

Ръководител на прочуването е преподавателят Амрита Алувалия, която осъжда жестоко въпросната течност – „Всекидневното убиване тези бактерии е заплаха, защото и малкото повишаване на кръвното налягане увеличава смъртността от сърдечни заболявания и инсулт.“

Проучването показва, че повече от половината от британците редовно използват средства за изплакване на устата и сравнява кръвното налягане при 19 здрави доброволци, които са изплаквали устата си с течността два пъти на ден. Тяхното кръвно налягане се е увеличило от 2 на 3,5 единици. С увеличаване на кръвното налягане с две единици се увеличава и рискът от сърдечни заболявания със седем процента, а с 10 на сто -  опасността от мозъчен инсулт.

„Не казваме, хората да не използват течност за изплакване на устата, ако имат инфекция, но се чудя защо течността бива използвана от хора, които нямат никакви инфекции, нито проблеми", казва професорът.



Източник: lentata





Коментари

горе