Лечебната сила на билката Мечо грозде



Имам възможността да ви представя продукта – хранителна добавка Уросептал – производство на фирма Панацея 2001.

Продуктът създадан в резултат на дългогодишната иновативна дейност на специалистите от фирмата и представлява високопречистен и стандартизиран екстракт от билката Мечо грозде – Folia Uvae ursi със съдържание на активния компонент арбутин 24 %.

Билката Мечо грозде е широко разпространена у нас и в Европа, и е известна от древността с полезните си свойства. Използва се за лечение на уроинфекции и възпаления на пикочните пътища. Тя е богата на биологичноактивни вещества, като прости фенолни, гликозиди, флавоноиди, терпени, фенолни и терпенови киселини и други.

Редица изследвания показват, че Мечото грозде притежава широк спектър на антибактериална активност при инфекции на бъбреците и пикочния мехур, причинени от E.coli, видове Streptococcus и Pseudomonas. Установена е умерена диуретична и хипотензивна активност. Тя успешно се използва при високи стойности на пикочната киселина, при подагра, както и при неинсулинозависим диабет – тип 2.

Основен проблем при приемането на билката под формата на чай (обикновено това е отвара от една супена лъжица в 500 мл вода) е факта, че заедно с полезните вещества се извличат и голямо количество – надминаващо 25-26% дъбилни вещества или танини. Тези вещества силно дразнят стомашната лигавица и предизвикват констипация или запек, което създава значителни затруднения на приемането на тази билка под формата на чай. Проблемът се задълбочава особено при възрастни хора, при които често се среща заболяването „лениви черва“, както и при болни с гастрити, язви, колити и други заболявания на стомашно -чревния тракт.

Създадената и патентно защитена иновативна технология, при производството на продукта Уросептал, позволява още при процеса на екстракция голямото количество дъбилни вещества да бъде отстранено. Това прави продуктът максимално концентриран, обогатен на полезни биологично активни вещества и освободен от нежелани компоненти. Създадeна е максимално удобна форма за прием на продукта – капсули, която улеснява дозирането. Капсулите се приемат два пъти дневно след храна с чаша вода или плодов сок.

По този начин продукта осигурява максимален ефект по отношение на антисептичното и антибактериално действие, особено като така наречената опашка след антибиотична терапия при уроинфекции и възпаления на пикочния мехур. Това го прави подходящ за прием за голям брой пациенти и особено за възрастни хора, лежащоболни и хора със стомашно-чревни оплаквания.

Уважаеми Господа,

Уверено ви препоръчам да използвате Българският продукт Уросептал, като внимателно прочетете приложените указания за ползване.



Източник: Блиц





Коментари

горе