Курсант в НВУ "В. Левски" с бронз от европейско първенство по ММА



Станислав Недков коментира развитието на бойния спорт в България с шефа на IMMAF Керит Браун

Бронзов медал от Европейското първенство по ММА, проведено в Англия, спечели курсантът в Националния военен университет “В. Левски” Тенчо Караенев. Отличието е второ за четвъртокурсника от голямо първенство през годината. През лятото той стана световен вицешампион също в категория до 93 килограма в Лас Вегас.

В Бирмингам Караенев отново бе част от националния отбор на България, воден от президента на родната федерация по ММА Станислав Недков – Стъки.

На шампионата българите извоюваха 2 златни, един сребърен и един бронзов медал от европейския шампионат.

Златно отличие донесоха вкъщи Александра Тончева в категория до 52 кг и Даниел Галабаров до 120 кг.

Сребро взе Дориан Дерменджиев до 77 кг, бронз Тенчо Караенев при 93-килограмовите.

„Тези български бойци и треньори цяла седмица писаха история! Запомнете техните имена и се радвайте заедно с успехите им! Тези успехи са български! Тези успехи са за България! Тази България, чийто национален флаг те с гордост развяваха при всяка своя битка, независимо от нейния резултат! Българският национален флаг, който в края на състезанието беше напоен с кръв на български воини! Тази България, от която тези воини черпеха сили и вяра и за която техните сърца туптяха от желание да представят по най-добрия начин!”, написа в личната си страница във Фейсбук Станислав Недков, който благодари на националните треньори Николай Добруджански и Краси Аладжов.

В Бирмингам Стъки се е срещнал с президента на Световната федерация – IMMAF, Керит Браун. Двамата са обсъдили развитието на ММА в България, където федерацията получава сериозна подкрепа от Министерството на младежта и спорта. Станислав Недков е поканил Керит Браун да бъде гост на балканското първенство, което ще се проведе в Пазарджик на 18 и 19 декември.

Президентът на IMMAF е уверил великотърновеца, че застава твърдо зад кандидатурата на България да бъде домакин на Европейското първенство за мъже и жени през 2017 година.



Източник: Борба.БГ





Коментари

горе