Шестокласничка от Димитровград втора в национален конкурс



С втора награда и на две точки разлика от възможния максимум се завърна от националното състезание "Стъпала на знанието" шестокласничката в димитровградското ОУ "П. Славейков" Моника Делчева. Организатор на препитването по български език и литература е сдружение "10 книги".

Моника Делчева е постигнала резултат 48 точки, при максимални 50, сред 568 участници от цялата страна в своята възрастова група, разказа преподавателят й Мата Минчева. Състезанието е за ученици от 5 до 12 клас, под формата на тест с 20 задачи и с продължителност 40 минути.

Горди сме с успеха на Моника, защото тя се е представила чудесно и това е показателно за работата и на нейната преподавателка г-жа Минчева, коментира директорът на училището Снежана Ангелова. Тя посочи, че само едно дете- възпитаник на образцово училище в Пловдив, има максималният резултат от 50 точки и веднага след това е Моника с 48 точки.

Това не е първото постижение за нея. Още повече, че шестокласничката има забележими успехи и в областта на шаха. Има своя принос и за отличното представяне на отбора по шах на училище " Славейков", постигнал първо място в общинските ученически игри преди дни, отчете още директорът Снежана Ангелова.

Преподавателят Мата Минчева, директорът Снежана Ангелова и шестокласничката Моника Делчева- в звуковия файл.



Източник: Дарик





Коментари

горе