Кобрата се точи на Чисора: Ще го смачкам!



През ноември 2014 г. Кубрат Пулев бе нокаутиран от украинеца Владимир Кличко в двубой за световната титла, след което той постигна две солидни победи. В момента българинът има голям шанс да се срещне с британеца Дерек Чисора в спор за вакантната европейска титла. И двамата са представлявани от „Зауерланд", а от EBU вече дадоха зелена светлина за провеждането на тази среща. Пулев анализира трима от най-добрите британски боксьори в тежка категория Чисора, Дейвид Хей и Антъни Джошуа - които подобно на него искат световната титла.

„Не може да победиш световния шампион без подходяща защита, сподели Пулев. - Поражението от Кличко ме научи, че трябва да остана фокусиран и внимателен, да не бъда прекалено самоуверен само защото унищожавам всички в спаринг. Първият двубой беше труден, защото бе след дълго отсъствие, а и бях с нов треньор. Но вие вече виждате, че под ръководството на Ули Вегнер аз вече се движа в правилната посока. Имам само една цел: да стана световен шампион в тежка категория."

За Дерек Чисора

Все още нямам потвърждение, че тази среща ще се състои. Тук не става въпрос за Дерек Чисора, а за това, че искам да спечеля европейската титла отново. Това ще бъде един добър тест, преди да получа нов шанс да се бия за световната титла. Ако от „Зауерланд" организират тази среща, аз ще бъда щастлив да победя Чисора. Той има лоша техника и няма най-бързите ръце. Въпреки това той знае как да оказва натиск върху противника си, като използва силата си. Неговият проблем ще бъде, че аз съм по-силен от него! Моят джеб ще бъде ключът към победата и аз съм уверен, че ще я постигна.

За Дейвид Хей

Той няма световна титла, така че в момента нямам интерес да се бия с него. Той е артистичен и добър спортист и ако се бием за шампионския пояс, мисля, че ние ще покажем на феновете добро шоу.

За Антъни Джошуа

Той е все още е млад и трябва да придобие по-голям опит, за да се бие с най-добрите в тежка категория. Видях го на живо по време на олимпиадата и вярвам, че може да се справи с обществения натиск добре. Въпреки това той все още трябва да работи върху игровия си план. И пак повтарям: "Всеки, който притежава световна титла, е моя цел."


Четете още:

🔴 Кучетата от Провадия- СПАСЕНИ

🔴 КЪДЕ Е РОДИНАТА НА ВИНОТО ?

🔴 Школа и читалища почитат Апостола





Източник: BG-VOICE





Коментари

горе