8 храни, които ще ви направят фиданка за лятото. Няма да се познаете след тях



Една балансирана диета със здравословни храни е не само ключът към добрата кондиция на организма, но също така и на балансирано телесно тегло. Вероятно знаете, че една порция пържени картофи и газирана напитка ще Ви държат сити само до напускане на заведението за бързо хранене.

Такова високо калорично хранене би могло да бъде пагубно за здравето и килограмите Ви – първо, тъй като води към пристрастяване, и второ, защото Вие поемате много калории, но малко ценни хранителни вещества, които да стимулират метаболизма Ви в режим на изгаряне на мазнини.

От друга страна, ако поставите правилната храна в чинията пред Вас, не само ще натрупате по-малко калории, но и ще предоставите на тялото си важни хранителни вещества и даже ще редуцирате теглото си, без да се налага да се следват стриктно определена диета.

Предлагаме Ви най-добрите 8 засищащи храни, които гарантират стабилизиране на теглото Ви и гонят нездравословния апетит, пише delo.bg.

Овесени ядки

Овесените ядки са чудесният диетичен избор да започнете деня си.

Тази закуска се разгражда доста бавно в тялото, което значи, че ще предостави на тялото Ви енергия за по-дълго време. Плюс това, закуската с овесени ядки е пълна с фибри, което ще подобри храносмилането Ви. Проучвания разкриват още, че овесените ядки може да притъпят глада Ви за дълго като влияят на т.нар. хормони на глада. Тази здравословна закуска е изключително благоприятна за балансиране на нивата на кръвната захар и намаляване на лошия холестерол, предотвратявайки по този начин развитието на сърдечно-съдови заболявания.

Яйца

Включите ли две яйца в менюто си на закуска, ще останете сити до обяд. Яйцата са богати на протеини и са идеални за контролиране на вълчия Ви апетит.

Редица изследвания са установили, че хората, които ядат яйца за закуска отслабват по-бързо от тези, които избират печени храни, например.

Ябълки

Ябълките са богати на фибри и вода, които също Ви държи сити доста дълго време. Тези плодове са идеални за намаляване на нездравословния глад между основните хранения. Ябълките са богати на пектин, който регулира кръвната захар, а оттам и свирепия глад.

Сьомга

Сьомгата, най-вече дивата сьомга от Аляска или Норвегия е една от най-здравословните храни на планетата, защото съдържа изобилие от здравословни мазнини, които потискат глада. Изследванията показват, че хората, които ядат риба се чувстват по-сити, отколкото тези, които хапват червено месо. Доказано е и, че хранещите се с риба консумират 75% по-малко калории при следващо хранене.

Бобови растения

Бобовите растения като фасул, грах и леща не само ще Ви поддържат сити по-дълго, но и ще ускорят метаболизма си. Тази група от зеленчуци е богата на растителни влакна, витамини и минерали и може да е бъде част от една здравословна и добре балансирана диета.

Ленено семе

Лененото семе (използвайте в повечето случаи винаги смляно) е друг богат източник на омега-3 мастни киселини и растителни влакна. А лъжичка на ден е достатъчна, за да подобри Вашето здраве на много нива.

Може да добавяте ленено семе към закуската Ви с овесени ядки, към сутрешното си смути, както и към салатите за обяд или вечеря.

Авокадо

Авокадото дава на тялото Ви чудесен микс от здравословни мазнини и важни витамини и минерали. Друго предимство на този плод е, че Ви държи напълно сити доста дълго, дори когато хапнете само едно парче от него.

Ядки

Ядките са богати на протеини, мазнини и фибри, които ги правят идеален избор за закуска между основните хранения. Шепа сурови бадеми, лешници или орехи е най-добрият начин за повишаване на енергийните нива в организма, които спадат драстично в следобедните часове.


Четете още:

🔴 4 билки, които всяка жена трябва да пие, ако е в менопауза. Ще стабилизира всички хормони с тях и ще се чувства идеално

🔴 Любопитно: Коя котка си според зодията? (Мъркаш или разкъсваш)

🔴 Сушени плодове – идеални за топене на килограми





Източник: За Жената





Коментари

горе