Цветът на урината показва от цистит – до рак



Всеки от нас може да получи информация за здравето си само ако се вгледа в собствената си урина. В много случаи дори не трябва да я даваме на анализ!


Анализът на урина
се използва от десетилетия в медицината, припомнят от medikforum.ru. Без да стигаме до лабораторията, само по цвета можем да се ориентираме за болестите си, твърди британският лекар Крис Стил.

Д-р Стил е представил своята теория в популярното ТВ-предаване This Morning с разшифровани значения на цветовете – от прозрачна до синя или зелена урина. За предпочитане е цветовата диагностика да се направи “в движение”, още докато струята се отделя от тялото – в тоалетното гърне тя се смесва с вода и/или препарати и се променя. Докторът отчита трудностите, които би имала в такъв случай една жена, и препоръчва на дамите да използват прозрачна чашка за “мостра”.

Когато размишлявате върху информацията, предоставена от урината, трябва да си спомните какво сте яли напоследък и пили ли сте някакви лекарства. За пример д-р Стил съобщава, че слабителните правят урината тъмна, а храни като аспержите я оцветяват в синкаво или зеленикаво. Урината с пяна алармира за това, че човекът консумира твърде много протеини и е застрашен от инфекция.

Прозрачната урина е признак за добър воден баланс. Но такава е тя и при някои диуретици. Наситеното жълто съобщава за висока концентрация на токсини и по правило този цвят се проявява сутрин. През нощта всъщност човек спи и няма двигателна активност, а в това време бъбреците му филтрират токсините.
Наситено жълта е урината и при чернодробни проблеми. Скоро след този знак е възможно да пожълтеят кожата и склерите на очите. Най-опасна е ситуацията, когато цветът е розов или светло червен: това може да е и фалшива тревога – ако в менюто е имало например червено цвекло. По принцип обаче червените отенъци са симптом на инфекция в бъбреците или пикочния мехур, както и на тумор или камъни в бъбреците. Най-разпространената причина за червено в урината все пак е циститът. Освен това тя е такава и при обезводняване и изисква лекарска намеса пише lekuva.net.


Четете още:

🔴 Отваря първият хипермаркет само с български стоки

🔴 Научно доказано: Пътуването е тайната към щастието

🔴 Григор Димитров се върна към победите в демонстративен мач с Гофен





Източник: lekuvai





Коментари

горе