Най-търсените рецепти на популярния билкар Еньо Миланов



Освен прочут билкар, Еньо Миланов е и всеизвестен знахар, а с рецептите му от народната медицина са се излекували мнозина.

билкар Еньо Миланов Само попитайте за него в столичния квартал Симеоново и веднага ще се намери кой да ви упъти към него. За извстния билкар Еньо Миланов, казват, че дори хора от далечната Америка се свързват с него за рецепти и лечебни съвети. Сам, той за себе си казва, че е научил вълшебството на билките от своите баба и дядо, а сега разкрива тайните им на децата си, за да запази магията, наречена знахарство.

Ние сме ви подготвили няколко от неговите лечебни рецепти, изпитани и потвърдени от много хора, загубили вяра в модерната медицина, но открили надежда в народната.

Първата билка на която сме спрели вниманието си е имел. Опитния билкар Еньо Миланов я нарича „билка на спасението“. За нея твърди, че притежава кръвоспиращо и запичащо действие. Помага срещу отоци и регулира новото на кръвното налягане. От имел лесно се приготвя лек – една супена лъжица сурова билка, се реже на не много дребни парчета и се смесват с 300 мл вода – не е необходимо да бъде затоплена. Това е количеството за три дози, които трябва да бъдат приети за един ден.

Анасон пък, казва билкаря, бори успешно симптомите на свински грип. Чаена лъжичка от плодовете му, накиснати в половин литър гореща вода за около час се пият по три пъти в деня, винаги преди хранене. Количеството на една доза от течността трябва да бъде около 150 мл.

Един от най-търсените лекове, е този за упорита кашлица. Билкаря Еньо Миланов, препоръчва запарка от листенцата на роза. Освен приятния си аромат, цветето притежава и много лечебни свойства. Две супени лъжички от изсушени листа, се заливат с 500 мл гореща вода. След прецеждане се разделя на три равни части, които са една дневна доза.

За брадавица или труднозарастваща, дълбока порезна рана използвайте сока от стеблото на растението змийско мляко. Използван и като сигурен лек за жълтеница и хепатите, билката приема и друго име – жълтениче.

Средство срещу болно сърце се прави от смесването на равни части листа на мащерка, очеболец, маточина и блатен тъжник. След хубавото им размесване, две супени лъжици се слагат да кипнат в 1/2 литър вода. От отварата се пие веднъж в деня, преди хранене.

Доверете се на опитния билкар Еньо Миланов и опитайте рецептите, които ви препоръчва.


Четете още:

🔴 Еньо Миланов: Има една билка, която цери от кръвно до тумори

🔴 Поставете това растение на перваза на прозореца ви и повече няма да видите комари вкъщи

🔴 Хороскоп за деня 29 юни -РИБИ Добри достижения, КОЗИРОГ Чудесна реализация ...





Източник: bilka





Коментари

горе