Боян Петров планирал да изкачи Еверест



Познавам го много добре, помагали сме си много, познавам неговия дух. На пролет през 2017 г. го чака връх Еверест и Боян ще се възстанови. Това каза в ефира на БТВ неговият приятел и колега – алпинистът Атанас Скатов. Боян Петров пострада тежко, след като той и екологът Андрей Ковачев бяха блъснати от автомобил на Кресненското дефиле.

„Цялата общност се молеше много силно за Боян, както и широк кръг от обществото. Всички го подкрепяха, за да прескочи трапа”, допълни екологът Борислав Сандов. Тази сутрин приятели на Боян Петров се събраха днес пред ВМА да изкажат подкрепата си към него.

Пред болницата беше и неговият дългогодишен приятел и колега Стоян Бешков. Той разказа, че преди всяка експедиция приятелят му оставял при него завещанието си, в случай се случи нещо с него.

„Боян е преминал всякакви премеждия, разминавал се е на косъм със смъртта. Когато разбрах за този инцидент веднага си помислих най-лошото, но познавайки Боян от 30 години знаех, че ще го преодолее и този път”, каза още проф. Павел Стоев.


Четете още:

🔴 Храм с размерите на "Света София" се показва в Родопите

🔴 Цвети Стоянова претърпя успешна последна операция

🔴 Да си спомним за Панайот Пипков и любими детски песни





Източник: Кмета





Коментари

горе