Вилиан Стефанов успя да пресече България за 25 дни



Днес Никопол посреща смолянския пътешественик Вилиан Стефанов, който успя да пресече България от юг на север, от границата до граница, точно за 25 дни.

С успешно завършената експедиция „Речен път – България от край до край“ Вилиан доказа, че няма невъзможни неща. Единственото, което има значение за успеха, е силата на духа. И мъничко късмет, разбира се. За 25 дни българският Беър Грилз пресече три планини, спусна се с каяк по три реки и измина близо 450 км.

„В главата ми се заражда идеята за следващото ми приключение, а именно обиколка на страната ни по четирите граници. Имам нужда от кратка почивка и възстановяване, след което отново възнамерявам да потегля на път.“ – това заяви пътешественикът преди дни пред една от медиите, която отразяваше приключението му.  

Смолянчанинът посвети пътешествието си на свободата на човешкия дух и на идеята, че трябва да живеем живота си и да сбъдваме мечтите си тук и сега. Вилиан потегли пеша на 1-и август, от границата с Гърция край смолянското село Мугла, а плановете му да пристигне в Никопол около края на месеца се оказаха абсолютно постижими.


Четете още:

🔴 Браво!!! Наши сънародници издигнаха паметник на Васил Левски в Чикаго!

🔴 Как филийка хляб помага за счупено стъкло

🔴 Марта Вачкова показва мястото, където мечтае да остарее





Източник: Обекти





Коментари

горе