Филмът на Зорница София за Румена войвода с впечатляващ трейлър



Излезе дългоочакваният трейлър на новия филм на режисьорката Зорница София - "Воевода". В него ще видим самата нея в ролята на прочутата войводка Румена войвода. Зорница София е още продуцент, сценарист на филма и от това веднага си личи колко лично е обвързана с историята и личността на героинята си. 



В екипа влизат още Валери Йорданов, Горан Гънчев, Владимир Зомбори, Леарт Докле, Петър Генков, Димитър Селенски, Ники Амрита Николай. Оператор е талантливият Крум Родригез, който познаваме от "Виктория" на Майя Виткова. А впечатляващата още от трейлъра музика е на Кайно Йесно Слонце. Освен от музиката, автентичността се подчертава от великолепни костюми и видимо добро познаване на епохата. 



Трейлърът дава заявки "Воевода" да бъде наистина модерен и завладяващ филм, като рядко за нашето кино - централният образ принадлежи на силна, волева и сложна жена. Идеята за сценария е от разказа на Николай Хайтов, снимките са се провели в Осоговската планина, а в масовките и като част от четата ще видим уменията на представители от школата "Бага тур". Действително всичко говори, че този филм е изключително внимателно и професионално подготвен, а личната енергия на целия екип струи от всеки кадър. Как ще бъде представена Румена войвода, оставяме на талантливите ръце на Зорница София: 


Официална фейсбук страница на "Воевода": voevodathefilm

В Списание Hera.bg ще следим за проекта и с удоволствие ще споделяме новини за него, защото вярваме, че повече такива филми трябва да се случват в родното кино и е добре, когато ценни теми, исторически събития и личности попадат в талантливи ръце. 



Българските хайдутки, възпяти в народните песни:

Румена войвода:

"Румена мома войвода
турнала пръстен в бука.
– Кой си пръстен удари,
той ще ми бъде войвода.
Румена пръстен удари!
– Хайдутите, момци, със мене,
със мене момци, при мене,
я ще ви додим войвода"



Зорница София като Румена. В материала са ползвани снимки от личен архив и от официалната фейсбук страница на "Воевода" 


Четете още:

🔴 Светлана Стоянова – най-добра сред жените на международен оперен конкурс

🔴 Профилната снимка във Фейсбук разкрива характера ни

🔴 Липсата на приятели е опасна колкото и пушенето





Източник: hera





Коментари

горе