Какво става в България – на ден изчезват средно по 40 души?!



Знаете ли колко души изчезват на ден в България? Бърза справка в архивите на МВР показва, че в полицията постъпват сигнали за средно 40 души, които са потънали някъде без следа.

Ето статистиката за последните 4 дни. За днес са обявени за издирване нови 51 и са снети от отчет 73 души. За 25 август - са обявени за издирване нови 51 и са снети от отчет 73 души. За 24 август са обявени за издирване нови 45 души и са снети от отчет 71. За 23 август - са обявени за издирване нови 45 души и са снети от отчет 71.

В последните дни интернет ври и кипи около изчезналия математик Галин Статев. Научният му ръководител Антони Рангачев пусне гневен пуст във Фейсбук, възмутен от бездействието на разследващите органи.

„Галин Статев, медалист от международни олимпиади по математика и възпитаник на Масачузетския Технологичен Институт (МИТ), е пристигнал сутринта на 5 август от Германия на Централната автогара в София с автобус на Юнион Ивкони. От тогава е в неизвестност. На 16 август Галин Статев е обявен за общонационално издирване. За съжаление за последните десет дни не са извършени елементарни следствени действия от страна на полицията. За сега знаем, че записите от камерите в автобуса, в който е пътувал Галин, и тези от Централна автогара, където е пристигнал автобуса, не са изискани от разследващите органи“, поше Ранганчев.

Галин е възпитаник на НПМГ и има диплома за бакалавър от Масачузетския Технологичен Институт (MIT). Понастоящем завършва магистратура по приложна математика в Мюнхенския Технологичен Университет. Носител е на златен медал от балканската олимпиада по математика и бронзов медал от международната олимпиада по математика през 2009 година.

От 8-ми клас защитава успешно проекти по математика в сесиите на Ученическия Институт по Математика и Информатика (УчИМИ) към БАН. През 2008 година е един от двамата участници, които са избрани да представляват България в Научно-изледователския институт (RSI) в МIT.

Разработката му е оценена изключително високо. Неговият проект е отличен като най-добрия математическа проект за програмата. През следващата година Галин е приет в МIT с пълна стипендия. От чужбина е ръководил ученици в България при работата им по проекти за УчИМИ. През лятото на 2014 година, Галин взема участие в Лятната Изследователска Школа на УчИМИ вече като научен ръководител и лектор./Пик.бг


Четете още:

🔴 Морски жилища за всеки джоб! Продават апартаменти до морето за 7 хил.лева

🔴 Народна приказка: Който прави добро, добро намира

🔴 Роза Цветкова- Кажи, Кажи, Анѓо Мори





Източник: Petel





Коментари

горе