Борисов към Македония: Това ли заслужава българинът?!



Премиерът Бойко Борисов се закани, че Македония повече няма да получи помощ от България, ако не се вземат мерки срещу вандалския акт на 59-годишния Миленко Неделковски, който се похвали във Facebook, че е счупил паметната плоча за загиналите български офицери и войници на Каймакчалан.

"Ако от македонската страна не вземат мерки за стореното на Каймакчалан, тогава, когато най-много очакват помощ, няма да получат", каза премиерът Бойко Борисов пред журналисти, пише "Фокус".

Припомняме, че Неделковски написа в социалната мрежа на 22 септември, че "незаконно поставената бетонна плоча от група български престъпници напълно е унищожена и превърната в прах”. На снимките се вижда и как разбива плочата с чук.

Премиерът съобщи, че македонският премиер е обещал и трябва да има вече реакция от тяхна страна.

"Поставих въпроса, ако не вземат мерки за това да чупят с чукове български паметници, ще имат много неприятни срещи след това. И тогава, когато най-много очакват помощ, няма да получат, защото ние не чакахме никой да ни поиска помощ от Македония. Изпратихме и пожарна, и води, и храни и всички македонци бяха доволни, че България им помогна. В сряда Министерския съвет гласува 300 000 лева помощ за Македония и това ли заслужава българинът?”, запита риторично премиерът.

"Ние се отнасяхме братски към тях и да излезе този да троши плочи. Това подпомага ли на нашата дружба, подпомага ли интеграцията на Македония в ЕС? Ние утре трябва да гласуваме за тях. При това настроение в България и правилната реакция от всички българи по въпроса, как ще стане? Той ми обеща, че трябва да го направят. Македонският народ ни е мил”, каза още Борисов.


Четете още:

🔴 Скандално! Македонското Външно не се разграничи от вандала Миленко?

🔴 Йордан Йончев и Енчо Керязов вече официално са легенди

🔴 Искат да прекръстят Шипка на Св. Никола





Източник: Днес.БГ





Коментари

горе