"Осмото чудо" на "Българе" за втори път в НДК



На 9 ноември, сряда, от 20 часа Национален фолклорен ансамбъл "Българе" ще представи за втори път в Зала 1 на НДК своя четвърти авторски проект "Осмото чудо". Поради големия интерес към мащабната продукция, само пет месеца след бляскавата й премиера на 14 юни т.г. тя ще бъде представена отново в партньорство с Националния дворец на културата пред столичната публика.

Христо Ив. Димитров - продуцент, сценарист, режисьор и хореограф на новия музикално-танцов фолклорен спектакъл от репертоара на именития ансамбъл за пореден път предлага на зрителите нещо ефектно и неправено досега.

"Осмото чудо" е уникално пътешествие в света на неравноделните музикални размери в българския фолклор чрез комбинация от филм и динамичните ни народни танци и песни.

Водач в това пътешествие е един верен приятел на България отпреди близо век - ирландският журналист Джеймс Баучер, великолепно изигран от холивудския актьор Бен Крос.

Двата часа в магията на завладяващите български ритми в изпълнение на ансамбъл "Българе" са достатъчни зрителите за пореден път да изпитат гордост от уникалното ни фолклорно наследство.

"Осмото чудо" преминава с изключителен успех по сцените в страната, оставяйки възторжената и развълнувана публика в Челопеч, Бургас, Карлово, Хасково, Добрич, Пловдив, Шумен и Кърджали със седмици да си припомня изживяното.

Особено емоционално за изпълнители и публика бе премиерното представление в Добрич, където 2000 зажаднели за българското зрители в Летния театър, под засилващия се студен септемврийски дъжд и 11-градусовите вечерни температури изгледаха постановката до края и не спираха да аплодират, скандирайки "Още!".

Следващото гостуване на "Осмото чудо" е във Варна на 22 ноември на сцената на Двореца на културата и спорта. 

Новият спектакъл на "Българе" е поредното вълнуващо предизвикателство за истински родолюбци и искрени почитатели на фолклорното ни изкуство. Столичани могат да се убедят в това сами на 9 ноември.

Билетите за "Осмото чудо" на цени от 15, 20, 25, 30 и 40 лева вече са в продажба на касите на НДК и в мрежата на Eventim.


Четете още:

🔴 Защото вече не се търпи!

🔴 Внимание! Ако получите имейл от НАП, не отваряйте прикачения файл

🔴 Жител на Смолян възстанови чешма и направи кът за отдих със собствени средства





Източник: Десант





Коментари

горе