5 начина да помогнем на своя черен дроб



Черният дроб е може би един от най-важните органи в естествената система за детоксикация на организма.

За да предотвратят абсорбирането на мастните тъкани и клетки, черният дроб превръща мастноразтворими токсини във водоразтворими, за да могат телата ни по-лесно да се пречистят от тях.

Това е само една от многото роли, които черният дроб играе в тялото ни.

Той има над 500 функции - от метаболизирането на мазнините до регулирането на хормоните. Ако прекарва твърде много време в работа за премахване на токсините, вашето здраве може да се провали.

В подкрепа на черния дроб и подпомагане на естествения процес на детоксикация на организма, обърнете внимание на следните неща:

1. Не претоварвайте черния дроб.

Той работи достатъчно усърдно и без да се налага да го претоварваме с алкохол и прекалено голямо количество болкоуспокоителни. В действителност редовните дози от тях са водеща причина за лекарствено-индуцирано чернодробно заболяване и недостатъчност.

2. Пийте много вода с лимон.

Водата е важна за естествената детоксикационна система, това е един от начините, чрез които нашите тела елиминират токсините. Лимонената киселина в лимоновия сок стимулира черния дроб да произвежда жлъчка, която е друго важно средство, използвано от телата ни за отделяне на токсини.

3. Взимайте добавки, за да улесните работата му.

Известно е, че растения като куркума, бял трън и глухарче са полезни за черния дроб, защото го прочистват и защитават.
Опитайте да приемате чайове от тях и винаги търсете екологично чисти, за да не са пълни с пестициди.

4. Яжте кръстоцветни зеленчуци.

Броколи, зеле, зеле, рукола, зеле и други кръстоцветни зеленчуци се препоръчват за чернодробна детоксикация. Бъдете сигурни, че приемате поне една порция на ден.

5. Приемайте достатъчно минерали.

Минералите са от съществено значение за процеса на детоксикация на черния дроб, така че се уверете, че приемате много богати на минерали храни или добавки.
Важни минерали за детоксикация на черния дроб включват калций, магнезий, калий, натрий, мед, желязо, селен, цинк, манган и други.


Четете още:

🔴 Страшно вкусна и лека бисквитена торта с невероятна заливка от бял шоколад и лимон

🔴 Сърбия готви солени санкции за шофьорите нарушители, касаещи и българите

🔴 Йордан Радичков: Една птица може да бъде мъртва, но перата й са винаги живи





Източник: Фрамар





Коментари

горе