Алекс е оставен на грижите на баба си и дядо си, но те нямат пари! Молят за дрешки и храна



"Хладилника е празен, има един маргарин за 1, 60 лв, който взех на версия", разказва Катя, за която сме писали и преди.  Тя и мъжът й се грижат за 8-годишния Алекс, който е дете на доведената й дъщеря от първия брак на съпруга й.  Майката на момченцето живее във Варна и не полага никакви грижи за него. Съдът е присъдил правата на Катя и мъжът й, и целият им доход в момента е 220 лв, сбор от социални помощи и детски надбавки. 

В момента и двамата са безработни, тъй като тя е с нелечимо заболяване, а той е ел. техник, но заетостта му е била само през летния сезон и сега търси нова работа. Освен за Алекс, двамата възрастни полагат грижи и за общата им дъщеричка, която е на 12 години.

"Много ми е трудно да се справим, защото сме четиричленно семейство, а парите са малко. Наема ми е 50 лв, ток имам 50 лв, и остават 100 лева за храна само. Жал ми е за децата, защото като всяко едно нормално дете искат нови дрешки, играчки, а аз не мога да им го осигуря. Любов и внимание не им липсва, помагам им с домашните, много добри ученици са, ходят редовно на училище, но ми е тъжно, че ги лишавам от елементарни неща", разказва отчаяната Катя.

"Последно чух за майка му по новините, дадоха, че са я хванали да краде благотворителна кутия за онкоболно дете от хранителен магазин във Варна. Останах погнусена. Бях говорила с нея, но тя няма да даде и лев за детето си", заяви още Катя.

Катерина се опитва да заработва някой лев от вкъщи, шие на шевна машина, прави декоративни възглавнички или нови дънки от вече изтърканите. 

"Неудобно ми е да искам от хората пари, затова нека, който може да помогне с храна, с дрешки или образователни неща за децата, ще съм много благодарна. Знам, че аз не съм най-зле, знам, че в България много хора са на прагана бедността, но заради децата ми е жал", споделя Катя. 

Катерина и семейството й живеят във Великотърновско село. Молбата й е, ако някой има с какво да помогне да се свърже с нея на тел. 0886371662


Четете още:

🔴 "Трендафил Акациев" се завръща на рождения ден на Павел Поппандов

🔴 Страхотно изпълнение на ансамбъл РОСНА КИТКА! Тези ДЕЦА показаха, че българският ФОЛКЛОР Е ЖИВ! (ВИДЕО)

🔴 По билото на планината: ПИРИН





Източник: Petel





Коментари

горе