Това, което миризмата на тялото ви казва за вашето здраве! Какво можете да направите, за да я контролирате!



Когато навън е горещо, сте склонни да се потите, за да не прегрее вашето тяло, изпотяването охлажда кожата и това е един от начините, по които тялото се прочиства от токсини.

Трябва да знаете, че не е потта вони, а бактериите, която живеят в тъмните влажни места по тялото ни. От здраво тяло потта е без мирис.

Също това което ядем е в пряка връзка с бактериите, които процъфтяват във вътрешността на тялото и определят неговата миризма.

Това означава, че когато се потим, бактериите се хранят с това, което се секретира и ще излъчват определен аромат.

Здравата пот съдържа излишък от минерали и метаболитни отпадъци: мазнини, захари, протеини, ензими и метали.

Може би сте осъзнали, че потта на възрастен човек е по-различна от потта на детето. Причината за това е липсата на глицерол (захар, произвеждан от организма) в потта на детето и в резултат децата обикновено не произвеждат миризма на тялото.

Причини за възникване на телесна миризма

  • Бактериите, които живеят на кожата ви произвеждат неприятна миризма, което се дължи на консумацията на червени меса, преработени храни и химически добавки. Освен това, множество лекарства също имат неблагоприятен ефект върху миризмата на тялото.
  • Друго важно нещо е да се спомене, е, че при някои хора при диета с ниско съдържание на въглехидрати също може да доведе до телесна миризма, защото след изчерпване на наличните въглехидрати, черния дроб започва да използва протеини за гориво. Амонякът е страничен продукт на протеиновия метаболизъм, който ще екскретира в пот.

Според едно проучване, мъжете и жените имат различен миризмата на тялото поради начина, по който мастните киселини се преработват в организма;

Някои здравни условия, поради които тялото ви ще има неприятна миризма.

  • Натрупване на токсини в тялото поради чернодробно или бъбречно заболяване може да доведе до миризма подобна на белина.
  • Хората, които страдат от диабет могат да имат плодов аромат, което се дължи на свръх-производство на кетони, за да се компенсира липсата на инсулин.

Ето някои правила за контрол на миризмата на тялото:

Използвайте хлорела, защото е богат източник на хлорофил и тя ще ви помогне за детоксикацията и ароматизиране на тялото ви, предоставяне на витамини, минерали и незаменими аминокиселини. Също така освежава дъха.

Не използвайте купени от магазина антиперспиранти, тъй като те са свързани с рак на гърдата, болестта на Алцхаймер и главоболие.

Не използвайте антибактериални сапуни - триклозан убива добрите и лошите бактерии!  

Накисвайте краката си -това ще ви помогне да се отпуснете, да подхранвате краката си и тялото ви ще балансира бактериите върху кожата ви и да се отървете от тези, които произвеждат лоша миризма.

Използвайте сода за хляб - за да се премахнат, детоксикация и прочистване на миризмата под мишниците си, нежно масажирайте с паста от сода и след това изплакнете.

Можете да използвате и лимонов сок като естествен дезодорант, тъй като цитрусовата киселина, съдържаща се в него, убива бактериите. Ако по кожата ви се появи сърбеж, прекратете използването.


Четете още:

🔴 БЪЛГАРИ НА РИМСКИ ПРЕСТОЛ

🔴 Космическа сума е нужна на семейство у нас, за да живее добре

🔴 Големите заблуди за пластмасата за еднократна употреба





Източник: За Жената





Коментари

горе