Кобрата е шампион и лидер, но на кое място в света е реално?



Кубрат Пулев е междуконтинентален шампион на Световната боксова асоциация и скоро се очаква да стане официален лидер в ранглистата на Международната боксова федерация, с което да си заслужи правото задължително да е претендент за световната титла на Антъни Джошуа.

Отделните боксови организации са четири - Световен боксов съвет (WBC), Световна боксова асоциация (WBA), където Кобрата в момента е междуконтинентален шампион, Световна боксова организация (WBO) и Международна боксова федерация (IBF).

Кубрат Пулев за пореден път благодари на българските фенове за огромната подкрепа, която получава, заявявайки че е горд от факта, че е потомък на...

Най-голяма изглежда вероятността Кобрата да се бие за световната титла на IBF, защото в края на годината би трябвало да приключи като номер 1 в световната ранглиста. В момента е втори, но няма никого на първо място - помнете, че шампионите на отделните боксови организации не се включват във въпросните ранглисти и те са за определяне на официалните претенденти.

Също така те не са особено акуратни като тенис ранглистите, защото сигурно помните какво причини Кобрата на Александър Устинов, който е четвърти по рейтинга на WBA, а там Пулев е 11-ти.

Двубоят за Интерконтиненталната титла между Кубрат Пулев и Самюъл Питър, който беше по-скоро шоу-мач, отколкото истински сблъсък, е бил мъдър ход...

Дори да сте супер патриот и неособено голям фен на бокса, а просто да следите мачовете на Пулев, има няколко имена, които веднага трябва да изникнат в главата ви като "по-добри от Кобрата" или поне като съперници, срещу които и късметът трябва здраво да помага за победа.

Това са Антъни Джошуа, Владимир Кличко, Дионтей Уайлдър, Александър Поветкин, Луис Ортиз и Бърмейн Стивърн (ако си върне топ формата след отсъствието поради здравословни проблеми).

Има още няколко имена, с които Кобрата вероятно е на едно ниво и би имал по-скоро шансове да победи, ако продължи прекрасното си развитие при новия треньор Ули Вегнер.

Това са Джоузеф Паркър, Лукас Браун, Дейвид Хей, Брайънт Дженингс и Ерик Молина.

За Пулев има повече шанс да стане шампион на Световната боксова организация, като опитът му ще е срещу победителя от срещата Джоузеф Паркър - Анди Руиз младши. Когото и от двамата да е на ринга срещу Кобрата, ще е далеч по-приемлив съперник от Джошуа, но както и самият Кале Зауерланд заяви, до Коледа ще има далеч повече яснота за съотношението на силите в тежката категория.


Четете още:

🔴 Двама наши са пети в света на джетски

🔴 Тракия е мястото, където са реализирани едни от най-мащабните монетосечения в древния свят

🔴 По стъпките на Мирликийския Чудотворец





Източник: sportlive





Коментари

горе