Топ 10 на най-предпочитаните места за селфи в България



През последните години е изключително модерно да си правим селфита от местата, които посещаваме. „Селфи манията“ е все по-актуална към днешна дата с модерните смарт телефони и таблети, които правят снимането изключително достъпно и лесно дори за непрофесионалните фотографи. По традиция направената снимка веднага се споделя в някоя социална мрежа, за да придобие по-голяма популярност.

В следващите редове ще разкрием 10-те най-предпочитани места за селфита в нашата страна.

1. Българското Черноморие

Несебър

Созопол

Сред най-предпочитаните дестинации са Созопол и Несебър. И двата курортни града са уникално съчетание от древна история и модерни места за забавление. Нощният живот също представя разнообразни места за развлечение. Слънчев бряг и Златни пясъци са топ курорти за безкрайни партита и пренаселени плажове – също така са и любимите места за групови селфита на младежите.

2. Крушунски водопади

Крушунски водопади
Крушунски водопади

Разположени са в село Крушуна, в близост до Ловеч. До водопадите се стига лесно по изградена еко пътека, също така има удобен паркинг за автомобили и автобуси. Изградените мостове дават възможността на посетителите да се полюбуват на неземно красивите водопади и да си направят мечтаните снимки.

3. Седемте рилските езера

Рилски езера
Рилски езера

Красивите езера са емблематични за нашата страна и привличат както български, така  и много чуждестранни туристи. Разположени са в Рила, на височина 2100 – 2500  метра. Чист планински въздух, красива гледка и омайно красиви езера – това определено е мястото за перфектната снимка.

4. Цари Мали град

Цари мали град

Цари мали град

Крепостта е разположена в с. Белчин, в непосредствена близост до планинския курорт Боровец и Самоков. До крепостта се стига лесно с панорамно влакче. По етажите на крепостта могат да се разгледат различни експозиции, разкриващи бита и живота през античността и средновековието. В началото на крепостта има атракционен парк както за децата, така и перфектно място за възрастните да си отпочинат, да хапнат и да си щракнат колективна снимка.

5. Копривщица

Копривщица
Копривщица

Копривщица е един от градовете с най-запазена възрожденска култура. Разходката по неговите улици директно ни отвежда векове назад, в най-славните и геройски времена на България, като се започне от градския площад, моста на първата пушка и се стигне до запазените къщи музеи на видни българи.

6. Мелник

Мелник
Мелник

Мелник е най-малкият град в България. Разходката в Мелник няма да отнеме повече от 30 минути, но за сметка на това може да прекарате часове наред в местните механи, където да вкусите прословутото мелнишко червено вино. Може да посетите Кордопуловата къща – най-голямата запазена възрожденска къща на Балканския полуостров. Построена е специално за производство и търговия на вино. Там може да дегустирате различни вина и успешно да се потопите в старината атмосфера.

7. Белоградчишките скали

Белоградчишките скали
Белоградчишките скали

Издигат се в близост до град Белоградчик. Скалите са с различни размери и причудливи форми, за които има много легенди. В района  се намира още една туристическа атракция – крепостта „Баба Вида“.

8. Рупите

Храм
Храм „Св. Петка българска“, местност Рупите

Селото е разположено на 8 км от Петрич. В непосредствена близост до него, в подножието на хълма Кожух се намира местността Рупите, където Ванга прекарва последните дни от живота си. Местността е популярна с лечебните си минерални извори с изключително гореща вода и се вярва, че мястото е наситено с особена енергия, която действа благоприятно на посетителите и си заслужава да бъде посетено.

9. Велико Търново

Велико Търново
Велико Търново

Старата столица на България е притегателна за посетители през цялата година. Най-предпочитаната забележителност там е крепостта „Царевец“. Макар и реконструирана крепостта  е успяла да запази славния дух на родината от далечни времена.

10. Пловдив

Пловдив
Пловдив

Градът се нарежда на второ място по големина след София. Чарът на Пловдив се крие в неговия старинен град, разположен на хълм. „Градът под тепетата“ е уникално място за разходка. Неслучайно Пловдив е избран за Европейска столица на културата за 2019 г.

Това е списъкът ни с предложения на уникални места, които да посетите и да се насладите на тяхната красота и приказна атмосфера.

Ако искате пътуването ви да е незабравимо, посетете www.bohemia.bg и си изберете най-подходящото мястото за следващото селфи.

Екип на Бохемия

Туристическа агенция „Бохемия“ ЕООД


Четете още:

🔴 Кобрата е шампион и лидер, но на кое място в света е реално?

🔴 Двама наши са пети в света на джетски

🔴 Тракия е мястото, където са реализирани едни от най-мащабните монетосечения в древния свят





Източник: bohemia





Коментари

горе