Безкомпромисно ще отстоявам правата, интересите и достойнството на своя народ




Ще бъда президент на всички български граждани, най-важното е да осъзнаем силата си. Това каза новоизбраният президент Румен Радев по време на официалната церемония по встъпване в длъжност пред катедралния храм "Св. Александър Невски".

"За мен е огромна чест и отговорност да приема поста на държавен глава от президента Росен Плевнелиев пред всички вас", каза Радев.

Според него днешната церемония има своя смисъл:

"Тя е израз на надежда за промяна, но и на приемственост, без която няма как да се гради държавност. Искам да благодаря на президента Плевнелиев и на всички президенти за усилията им за изграждане на демократична България."
"Събрани сме на свято място, на такова място човек най-ясно осъзнава отговорността да застане начело на държава с дълбоки европейски ценности, отстоявала своята свобода", допълни още новоизбраният президент.
По думите му през последните три десетилетия България е изминала сложен и труден път, изпълнен с препятствия и грешки:
"Разпиляхме енергия, загубихме време."
"Скъпи съотечественици, нека заедно градим едно общество, което не е заложник на миналото, а създател на бъдещето. Ще бъда с вас, ще бъда президент на всички български граждани, президент на диалога и помирението, на сътрудничеството и баланса", увери Радев.
Президентът обеща, че ще работи с правителството, институциите, партиите и гражданските организации за намирането на най-добрите решения за България:
"Нека е ясно едно – безкомпромисно ще отстоявам правата, интересите и достойнството на своя народ. Вярвам в доброто бъдеще на България и на всички нас."


Четете още:

🔴 ЗАЩО ВЕЗНИТЕ СА НЕЗАБРАВИМИ?

🔴 ЕДНА БИЛКА В КАФЕТО, И ЩЕ ЗАБРАВИТЕ ЗА ПРОБЛЕМИТЕ С БЪБРЕЦИТЕ, СТОМАХА И ЛОШИЯ ДЪХ!

🔴 Баба Ванга с неочаквано предсказание за Тръмп





Източник: Актуално





Коментари

горе