Българска забележителност е сред най-красивите в Европа



Българска туристическа забележителност се нареди сред най-красивите в Европа. Замъкът „Влюбен във вятъра“ край Равадиново ще бъде отличен от организацията „Най-добрите европейски дестинации“. Наградата ще бъде получи собственика му Георги Тумпалов в Созопол на 13 август.


Българският замък заема престижното 4-о място в авторитетната класация и е изпреварен само от 3 други забележителности в Португалия, Испания и Германия.


„Влюбен във вятъра“ е едно от чудесата на Южното Черноморие. Той успя да превърне родното село Равадиново, попуярно най-вече с къщата на емблематичния поет Христо Фотев, в едно от най-посещаваните места в България, пише в. „Стандарт“.


Славата му надмина границите на родината ни, след като замъкът бе отличен като най-добрата туристическа атракция в света на престижния международен конкурс Design Award" 2016. Приказната архитектура на българския замък изпревари с дизайна си дори резиденцията на краля на Саудитска Арабия – Абдула.


Замъкът не напразно носи това име. Дори в най-горещите летни дни около него се усеща свежият полъх на вятъра. 


Освен с респектиращи бойници и кули, замъкът разполага с невероятни градини, красиво езеро с бели и черни лебеди, винарна и дори собствен параклис, където може да се венчаете за любимия човек, да организирате кръщене на детето си или просто да се помолите.


На влизане ще ви посрещне рицар в доспехи, сякаш току-що излязал от средновековна приказка, а по коридорите на замъка ще се срещнете и с много други.


Входната такса за атракциона е 10 лв., а снимането вътре е разрешено и напълно безплатно. 

  

Освен лебедите, замъкът предлага срещи с разнообразни животни – лама, пони, шарени пауни. Може да се насладите и на истински вълшебен фонтан, който сбъдва мечти.


Можете да похапнете, да се разхладите с вкусен сладолед или да пиете кафе. Продават се и специални бутилки с етикети на замъка, както и сладко от горски плодове. В замъка можете да си купите и бижута, които според бижутера там, закрилят собственика си. 

 


Четете още:

🔴 Баба Тонка – Майка на безстрашието

🔴 Снежна сватба като приказка на Гребната! Двама пловдивчани си казаха "да" /СНИМКИ/

🔴 Глад за шофьори в Пловдив! Никой не иска 4000 лева заплата /ВИДЕО/





Източник: Economic





Коментари

горе