Водата от варени картофи помага при отслабване



Водата от варени картофи оказва благоприятен ефект в борбата с излишните килограми, информират японски учени.

Специалистите са открили нов необичаен метод, който не е скъп, а позволява човек бързо да се справи с излишните килограми, без да се ограничава в храненето. Необходимо е да се пие вода, в която са се варили сладки картофи. Японските учени уверяват, че в нея се съдържат протеини, които притъпяват апетита и допринася за намаляването на тегло по естествен начин.

Ефектът е достигнат в опити с мишки, но авторите на изследването са убедени, че това ще окаже положителен резултат и на хората.

В изследването мишките са били разделени на две групи, които са получавали храна с  голямо съдържание на мазнина. Едната група е получавала и повишено ниво на ензим SPP, който се произвежда в процеса на преваряване на картофи във вода. След 28 дни мишките са претеглени и е направена оценка на нивото на масата на черния дроб и мастните тъкани. Изследователите са измерили показателите на холестерола и триглицеридите, както и на лептин хормона, който контролира глада.

Резултатите са показали, че животните, получили повече количество SPP са отчели по-ниско тегло. Регистрирано е по-ниско ниво на холестерол, показатели на триглецериди, лептин и адипонектин.

Според учените картофената вода има мощни диетични свойства и хората не бива да я изливат в мивката, а могат да я ползват като средство за борба с излишните килограми.


Четете още:

🔴 Все се чудих защо не ми се получават ястията и най- накрая разбрах. Това са грешките, които всички правим, а дори не осъзнаваме (снимки)

🔴 Стопли се и е време за хубави цветя по прозорците, една капка и мушкатото ви ще расте като лудо

🔴 Какъв трябва да е цветът на портмонето ви според зодията, за да ви е пълно с парички винаги. Китайски хороскоп за богатство





Източник: Фрамар





Коментари

горе