Лентата "Слава" тръгва по света



"Слава" на Петър Вълчанов и Кристина Грозева ще бъде представен на няколко международни фестивала с подкрепата на Националния филмов център. За международната промоция на лентата на форуми в Солун, Калкута, Арас, Любляна и Дубай са отпуснати 2500 лв.

Режисьорският тандем Кристина Грозева и Петър Вълчанов събра куп награди със своя пълнометражен дебют "Урок". "Слава" е втората история от трилогията, която тандемът готви по сюжети от вестникарските страници. Двамата разказват истинската история за кантонера Кольо Димитров от Курило и намерените от него през 2001 г. 3 млн. лева. Във филма Кольо обаче се казва Цанко. Той връща крупната сума. Заемащата висок пост в министерството на транспорта Юлия Стайкова (Маргита Гошева) решава да се възползва от тази ситуация, като обяви Цанко за герой с цел да отвлече вниманието от корупционен скандал.

Предвидено е и финансиране на представителен щанд на българското късометражно кино на ХХХII Пазар на филмовата индустрия в рамките на XXXIX Международен филмов фестивал в Клермон-Феран във Франция. Сумата е 3000 лв.


Четете още:

🔴 Защо сте стеснителни (и как да го преодолеете)?

🔴 Защо (ще) емигрираме

🔴 На 28 март напишете на лист своите най-искрени желания





Източник: Марица





Коментари

горе