ИЗПОЛЗВАЙТЕ ЗЕЛЕН ЛУК СРЕЩУ ВЪЗПАЛЕНО ГЪРЛО, ХРЕМА И ПОДУТИ КРАКА



Зеленият лук, младото растение на кромид лук, се събира преди луковицата да е набъбнала. Листата на това растение, както и самата луковица, са годни за консумация. Те притежават вкус, подобен на лук, но много по-мек. Най-хубавото е, че са на разположение през цялата година и могат да се отглеждат както на открито, така и на закрито. Зеленият лук има противовъзпалителни свойства. Той помага в борбата срещу грип и настинка и още много други състояния, като високо кръвно налягане, гъбички, стрес и умора.

  • Възпалено гърло

Измийте зеления лук и го нарежете. Към него добавете настърган джинджифил и малко сол. Изсипете нарязаните парчета в кърпа и ги затоплете. Обвийте топлия компрес в друга кърпа и го поставете върху засегнатата зона. Положителните резултати могат да бъдат забелязани на момента. Използвайте този лесен трик всеки път, в който имате проблем с възпаленото гърло.

Нарежете зеления лук и го варете на слаб огън за няколко минути. След това го отцедете и го изсипете в блендер. Разбийте го добре до получаване на гладка паста. Нанесете сместа върху засегнатия участък и я оставете да подейства за 15-20 минути. След което я отмийте с топла вода. Тази рецепта е била използвана преди стотици години и е много полезна и ефективна срещу подути крака.

Извлечете сока от зеления лук с помощта на сокоизтисквачка. Потопете памуче в приготвената течност и го поставете върху носа и синусите. Оставете го да подейства за 10-15 минути, след което го премахнете.


Четете още:

🔴 Диета с яйца-до 14 килограма за 2 седмици

🔴 Не ви трябва врачка: Съвпадат ли линиите на сърцето, когато съберете длани? Честито, ето какво значи това:

🔴 Вземете мерки срещу това безумие, че иначе дядо Пешо с чувала картофи идва!





Източник: Фрамар





Коментари

горе