Ученици събраха 13 хил. лв. за бащата на Тани и Радина



В ход е безпрецедентна кампания на учениците от карловското средно училище "Васил Левски" за събиране на средства за лечение на Тодор Атанасов от Карлово, който е баща на две деца, които учат в същото училище. Вече близо два  месеца съучениците на Тани от 12. клас и Радина от 10. клас организират няколко инициативи, с които да подкрепят семейството в тежката битка с онкологично заболяване, част от която е операция в Израел. Докато семейството чака от болницата там да насрочат ден за интервенцията, съучениците на Тани и Радина събраха общо над 13 хиляди лева за лечението на баща им Тодор.

Миналата вечер в Карлово се състоя вторият поред благотворителен концерт в подкрепа на болния Тодор. Стотици зрители на концерта препълниха читалищния салон. На сцената безвъзмездно излязоха няколко формации - "Ангелите на Чарли", "Ла Кукарача", ансамбъл "Розова долина" от Карлово. Да пее за бащата на свой връстник от Първомай дойде 12-токласничката Атанаска Тенева. От София в родното Карлово за участие в благотворителните инициативи на учениците за втори път идва Мартина Цветкова, възпитаничка на средно училище "Христо Проданов", която сега е студентка в София.  

Водещият Александър Рачев от 12. клас, който е един от организаторите на концерта, трогна до сълзи залата. Изпълнители и публика плакаха заедно, докато слушаха изпълненията с надежда в сърцата си, че ще помогнат на бащата на Тани и Радина. На концерта дойдоха ученици от всички карловски училища и техните родители. Специална мощна подкрепа за бащата на Тани и Радина даде командирът на 61-ва Стрямска бригада бригаден ген. Пламен Йорданов. Десетки военнослужещи от бригадата дойдоха на концерта и подкрепиха с дарения кампанията.  

Това е вторият концерт, който ученици от нашето училище организираме в подкрепа на бащата на Тани и Радина, сподели Александър Рачев. Първият бе от ученическа компания "Паднора", вторият бе миналата вечер. Ако питате мен, аз се заех с тази кауза, защото много добре разбирам какво е да имаш болен близък и да търсиш помощ. Освен това с Тани сме в един клас, той ми е приятел. А приятел в нужда се познава, сподели Александър Рачев.

Преди 20-ина дни отборът на Средно училище "Васил Левски", който е регионален победител в състезанието "Народните будители и аз", дари  паричната сума на наградата си за лечението на бащата на Тани и Радина.


Четете още:

🔴 Българи от Босилеград с нова кръводарителска акция

🔴 След 30-минутна борба: Благоевградчанин извади истинско чудовище от водите на Струма (СНИМКА)

🔴 Магическата таблица на Далай Лама, която сбъдва желанията ни





Източник: Марица





Коментари

горе