Един българин разплака цяла Франция с таланта си, а в българските медии нито дума



Българинът Винсент Винел, който вече ви показахме, като един от фаворите в Гласът на Франция продължава смело напред, но за съжаление в българските медии почти не може да се срещне информация.

Да припомним кой е той.
Винсент е българско сираче и е роден сляп. Бил е само на 3 години, когато го осиновяват французи.

Днес той с таланта си разчуства цяла Франция.

Менторът му Мика, известен изпълнител във Франция казва: “Този човек има в себе си една изпълнена с лудост и поезия вселена”.

Винсент компенсира своята слепота, защото има невероятно ухо и чувство за композиране. Той казва, че му е било трудно да има приятели.  “В училищната система, когато си различен е трудно, доста ми се подиграваха, но аз съм много позитивен, и винаги вървя напред” казва Винсент.

Мика го пита: “Дали Винсент иска да отмъсти на съдбата?” и пианистът не се поколебава: “Няма как, ти Майкъл и всички вие се подигравахте с мен, и ето сега аз съм в телевизора ви. А за тези от вас, които не ме подкрепяхте можете да осъзнаете,, че имам малко талант.”

Дали България и ние българите не дължим извинение на този прекрасен българин, който заради слепотата си е бил отхвърлен от нашето общество?

Днес той е във Франция, и може би не знае български, както и много българи в чужбина, които се раждат извън пределите на България и ще говорят друг език, ще представят други държави. Трябва всеки един от нас да се замисли и да не допуска това.

Ние от сайта Чуждоземец, както и много българи в чужбина и България сме с теб и те подкрепяме, гледаме всяко твое участие и четем за теб. Гордеем се с теб!

ВИДЕО 1) Журито плаче от радост за Винсент:

ВИДЕО 2) Последното видео на Винсент, изпълнявайки Queen


Четете още:

🔴 Българче дебютира в националния отбор на Германия

🔴 Ученици намериха и върнаха портфейл с 3000 лева

🔴 Каньонът на водопадите – докосване до необятната красота на Родопите





Източник: chujdozemec





Коментари

горе