Двама кърджалийци, съдени за връзки с терористичната организация FETO, бяха освободени от затвора в Одрин



Двама кърджалийци, обвиняеми за връзки с терористичната организация FETO, бяха освободени от затвора в Одрин след произнасяне на съда. Това са Гюлер С. и Мюмюн М., които бяха арестувани на 10 февруари т. г.

Според обвинителния акт на прокуратурата 13-членна турско-българска банда е успяла да прекара през граничните пунктове „Капъ куле“ и „Капитан Андреево“ 54-ма издирвани лица за връзки с терористичната организация FETO на сочения от Анкара за организатор на неуспешния опит за преврат Фетхуллах Гюлен.  5-ма от тях са от България, предимно от област Кърджали. Това са Ергин Мюмюн М. , Гюлер С. (в българския си паспорт е с името Галя), Мюмюн Али М., Румяна Радостинова М. и Рамиз Джелал В., твърдят от прокуратурата.

Бегълците били вкарвани в граничния пункт „Капъ куле“ с автомобил с дипломатически номера, като предварително в паспортите им били положени фалшиви печати „Излизане“. Каналджиите използвали безмитните магазини на турския пункт – на вход и изход, за да минат гюленистите незабелязано край гишетата за паспортен контрол.

5-ма са освободени от затвора след първото съдебно заседание.

Припомняме, че на 10 февруари в Одрин бяха арестувани и други кърджалийци, но след седмица престой в ареста стана ясно, че те не са съпричастни към действията на групата, и срещу тях не бяха повдигнати обвинения.


Четете още:

🔴 12 "б" на Руската загърби суетата и дойде с градския транспорт на бала /СНИМКИ/

🔴 КАКВО СЕ СЛУЧИ С ЦЕНАТА НА ЯГОДИТЕ И ЧЕРЕШИТЕ!

🔴 Безплатен лекар на плажа цяло лято





Източник: rodopi24





Коментари

горе