Подобрете стойката си чрез 10 лесни начина (и още едно важно нещо)



Правилната стойка осигурява добро здраве, придава увереност и ни помага да изглеждаме по-слаби. Независимо от всички тези предимства, повечето от нас продължават да се прегърбват, особено когато са пред компютъра. Представяме ви 10 прости упражнения и трикове, които да ви помогнат да изправите гърба си и да го поддържате по този начин.

  • Упражнения за изправяне на гърба

1. Поздрав

Поставете ръце зад гърба и свържете длани, както е показано на изображението. Важно е да създадете права линия между лактите. Плешките трябва да бъдат доближени една към друга. Задръжте тази позиция в продължение на 10 секунди.

2. Ключалка

Поставете едната ръка зад гърба. Вдигнете другата, свийте я и я доближете към плешката. Заключете пръсти, за да образувате "ключалка" и издърпайте лакътя на горната ръка. Сменете ръцете след 5 секунди.

3. Усукване

Без да движите долната част на тялото, поставете ръце на тила и завъртете торса наляво, така че раменете ви да образуват прав ъгъл с облегалката на стола. Задръжте тази позиция в продължение на 5 секунди и сменете посоката.

4. Дъги

Седнете на ръба на стола и поставете ръце на тила. Огънете гръбнака и вперете поглед към тавана. Бавно дръпнете глава назад, гледайки нагоре, докато не докоснете задната част на стола.

5. Стойка

Застанете, както е показано на изображението. Доближете плешките, бедрата и глезените към стената. Стегнете корема и вдишайте дълбоко няколко пъти.

6. Падане

Това упражнение е продължение на предишното. Докато сте застанали с гръб към стената, разтворете ръце настрани и бавно се наклонете напред, без да огъвате колена. Задръжте тази позиция в продължение на 10 секунди.

  • Поддържане на изправена стойка

1. Поддържане на корема

Правилната стойка зависи от мускулите на гърба и корема в еднаква степен. Когато стягате корема, гърбът се изправя от само себе си. Широкият колан или полата/панталонът с висока талия може да ви помогне за поддържане на коремните мускули.

2. Специална поза

Седнете на ръба на стола. Плъзнете единия крак под него, доколкото е възможно, а другия опънете напред. Тази поза може да ви помогне да седите изправени, за да запазите баланса. Заемайте я след всяко упражнение.

3. Тежест върху гърба

Окачете нещо на гърба си, докато работите на компютър, за да ви дърпа назад и по този начин да изправя гръбначния стълб. Обикновена закачалка за дрехи може да свърши чудесна работа.

4. Тежест върху гръдния кош

Поставете тежка раница отпред, докато изпълнявате своите домашни задължения. Вашето тяло ще се опита да се справи с тежестта и да издърпа раменете назад, за да балансира.

И накрая, всички тези препоръки действат в краткосрочен план: те имат незабавен ефект, който не продължава дълго време. За най-добри резултати правете упражненията редовно, като добавите други, които намерите. Също така трябва да знаете:

Вашата стойка зависи не само от мускулите, но и от състоянието на зъбите, както и от захапката. Упражненията могат да бъдат недостатъчни, за да се отървете от прегърбването. Обърнете внимание на денталната оклузия и се консултирайте с вашия зъболекар, за да разрешите проблема под професионално наблюдение.


Четете още:

🔴 Не започвайте деня с чаша кафе! Вижте защо!

🔴 Страшен номер източва сметките в България! Още един потърпевш от СМС за 6 лева: Ето как ме "глобиха"!

🔴 Дупка в закона позволява на пловдивчанката, убила полицай, да шофира без книжка





Източник: Фрамар





Коментари

горе