Свещеник Борис е истински духовен водач  




Член съм на църковното настоятелство на храм „Св. Николай Чудотворец” в село Долно Сахране, община Павел баня. През пролетта на 2014 г. в селата Горно Сахране, Асен, Долно Сахране и Скобелево за свещеник бе ръкоположен отец Борис Замтиков, а от тази година той пое ръководството и на храма в Павел баня.

Нашата 140-годишна църква, в която е идвал Васил Левски и е основал таен революционен комитет, беше в окаяно състояние – прогнил покрив, порутени стени и тавани, изгнили прозорци и дюшеме. Под умелото ръководство на свещеник Борис подехме дарителска кампания. Няма да споменава дарителите, за да не пропусна някого, а те всички са много ценни за нас.
Ще кажа обаче, че общинският кмет на Павел баня г-н Станимир Радевски и настоящият ни кмет г-н Христо Калчев много ни съдействаха за отпускане на средства от Дирекцията по вероизповеданията, за което сърдечно им благодарим.
Много благодарности и на бившата ни кметица Дешка Ганева за нейната всеотдайност и помощ.
Дълбок поклон на всички, които с пари, труд или дарове ни помагат. След множество трудности и ремонтни дейности храмът грее с нова светлина.
Благодарение на благия характер и обаяние на свещеник Борис селата ни са по-обединени от всякога. Понеже църковните служби са по график, ние се събираме заедно, особено на големи празници. Така свещеникът стана нашият духовен водач и обединител!
Желаем му здраве и Бог да ни помага!

Пенка Илиева и настоятелите на храма в с. Долно Сахране, община Павел баня


Четете още:

🔴 Нови спа центрове в София, ще топлят училища с минерална вода

🔴 Мутри с мачете и електрошокове вилняха в бар в Созопол

🔴 Смилян - селото с история и най-вкусния боб в България





Източник: Ретро





Коментари

горе