7 НЕЩА, КОИТО НЕЗАБАВНО ДА ИЗХВЪРЛИТЕ ОТ ЖИВОТА СИ



В голяма степен животът ни е резултат от нещата, върху които избираме да фокусираме вниманието си… Дали обаче осъзнаваме това или ден след ден влачим ежедневието си, затъвайки все повече в личната си неудовлетвореност? Харесвате ли живота си или от години следвате един и същ ритъм, който определено не е вашият, но не правите нищо, за да го промените?

Това е една от основните грешки, които допускаме по отношение на личния си успех и удовлетвореност - не правим нищо, за да променим положението си. А всичко може да е безкрайно просто: Ако не харесвате нещо, променете го. Ако сте нещастни, не се колебайте да изоставите старите си навици и да започнете всичко отначало. Все пак нали именно в това се състои магията на живота – във възможността да започваме отначало. Чудото на живота често се крие в клавиша за рестарт, който можем да използваме при бъг в системата и който да ни помага да превръщаме кризите във възможности.

Разбира се, никой не казва, че ще е лесно да излезем от уютното си убежището, но обикновено не е невъзможно. Иска се само желание и упорство да се освободим от някои емоционални капани, които могат да попречат на спринта ни към Голямата промяна. Вижте някои от тях и започвайте да ги изхвърляте един по един, защото Животът ви чака.

Съжаленията

Всеки един от нас носи в багажа си прилежно прибрани болки, причинени от хора, на които държим, и съжаления за нещата, които не сме успели да направим. Не бива обаче да допускаме те да определят бъдещата ни посока и стойността ни като цяло. Да, вероятно е можело да постъпим по различен начин или да се възползваме от пропуснати възможности, но всичко това е вече минало, така или иначе, не хабете енергия за нещо, което не може да промените. Почиствайте сърцето си от съжаленията всеки ден – и то, подобно на тялото, има нужда от хигиена, защото ежедневно някой ни наранява, отхвърля, забравя, презира, не оценява… Освобождавайте се от лошите чувства в края на всеки ден, прощавайки на хората около себе си и на себе си. Така всяка сутрин ще се събуждате свободни – от заробващи съжаления и стари болки, негативна нагласа и разсейващи мисли.

Извиненията

Всеки, който няма желание, си намира оправдание, знаете това, нали? Мързелът и комфортът са изключително привлекателни, спокойни и неангажиращи, но в дългосрочен план удовлетворение и щастие носят само работата и посвещаването на това, в което искате да се развивате. За тях обаче трябва кураж и смелост, тъй като често в живота няма нито перфектен момент да започнеш нещо, нито перфектни условия да го развиеш. В повечето случаи просто трябва да скочиш!

Друго често използвано извинение да се осмелим да направим нещо с живота си е липсата на време. Всъщност имате точно толкова време, колкото й Микеланджело, Пастьор, Майка Тереза, Леонардо да Винчи, Алберт Айнщайн и други - същия брой часове всеки ден.

Това, което нямате

Ние никога няма да имаме нито достатъчно време, нито достатъчно ресурси или достатъчно пари, за да направим съвършеното нещо. Но да страдаме заради това, което нямаме, винаги означава да пропиляваме това, което имаме. Най-успешните и най-щастливите хора далеч не са най-големите късметлии и обикновено не разполагат с "всичко необходимо за едно добро начало" . Една от причините хората да се отказват да следват желанията и целите си, е че се концентрират върху това, което им липсва и пътя, който трябва да извървят, вместо върху това, което имат, и пътя, който вече са изминали.

Искате да ви е удобно и сигурно

Всъщност единственият начин да откриете на какво сте способни е да оставите зоната си на комфорт зад гърба си и да скочите в непознати води с риск да се провалите или да се сблъскате с неочаквани трудности. Сами по себе си пречките не са поставени на пътя ни, за да ни покажат, че ние не сме способни да стигнем до целта си. Те са там, за да ни накарат да преосмислим положението си и да си дадем ясна сметка дали това, което искаме, си заслужава борбата. Помнете винаги, че най-силните хора са тези, които изпитват болка и дискомфорт, но ги приемат и се борят с тях.

Страх от провал

Оставите ли се под контрола на страха си от провал, най-вероятно никога няма да постигнете целите си. Желанието ви за успех трябва да е много по-силно от страха от провал. Затова винаги, когато почувствате колебание, страх или съмнения, следвайте правилото: "Приемам това, което е, освобождавам се от това, което е било, и вярвам в това, което може да бъде. Продължавам напред с мисълта: Може да не съм стигнал още, но съм много по-близо от вчера".

По всяка вероятност ще направите много грешки и ще преживеете много неуспехи и болки, но нали не сте забравили, че грешките ни правят по-умни, а болката - по-силни? Освен това, често най-красивите неща, които създаваме в живота си, идват вследствие на промените, които правим, след като сме се провалили.

Токсични връзки

Не губете време с хора, които не ви ценят. Помагайте и давайте, но не позволявайте да ви използват. Помнете, че добрите връзки ни издигат, не ни повличат надолу. Ако в живота ви има хора, които не ви уважават, които не вярват във вас, които ви критикуват и съдят, освободете се от тях. Болезнено е да загубиш някого, но да прекъснеш връзката си с човек, който не те уважава и цени, далеч не е загуба, а си е чиста печалба. Спрете да прекосявате океани за хора, които не биха прескочили и локва за вас.

Възнаграждение за всяко добро дело, което правите

Егоизмът и алчността обикновено не водят доникъде. Щастливите и успешни хора използват всяка възможност, за да помогнат на другите, докато нещастните и неуспелите винаги питат: "Какво бих спечелил аз от това". Всичко, което правим за себе си, си тръгва заедно с нас един ден, но това, което правим за другите и за света, остава.

И за финал едно последно напътствие, по пътя към успеха има много величествени гледки, спирайте понякога, за да напълните сърцето си, защото щастието е в самото пътуване, нали?

По статията работи: Ина Фенерова


Четете още:

🔴 Ако страдате от диабет и затлъстяване, включете рукола в менюто си

🔴 Нашенци се отдадоха на нестандартна почивка в първия у нас глемпинг (СНИМКИ)

🔴 Нов шофьорски ребус разбуни духовете – кой е с предимство?





Източник: Фрамар





Коментари

горе