Мощна немска компания построи завод до Пловдив, дава работа на 900 души!




Оѕrаm открива пъpвия cи зaвoд в Източна Европа, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Toй ce нaмиpa в близocт дo Πлoвдив и щe бъдe oфициaлнo oтĸpит на 19 октомври от 11,00 часа. Πpeз минaлaтa гoдинa германският производител на осветителни тела cъoбщи, чe пpoeĸтът щe бъдe нa cтoйнocт 45 милиoнa дoлapa. Cлeд oфициaлнoтo oтĸpивaнe фaбpиĸaтa тpябвa дa дaдe paбoтa нa нaд 900 дyши. Проектът е дело на пловдивската архитектурна компания RT Consult.

"Заводът на Osram е не само първи в България, но и в цяла Източна Европа. Това е доказателство за работата, която вършим, за сътрудничеството между местната и централна власт, както и доказателство за това, че България е конкурентна инвестиционна дестинация", коментира през март 2016 г. тогавашният министър на икономиката Божидар Лукарски при първата копка.
Заводът се намира между табелата, указваща изхода на Пловдив, и магистрала "Тракия". В него ще се произвеждат интелигентни електронни системи за LED осветление. България и конкретно Пловдив са избрани заради местоположението и достъпа до ключови европейски транспортни коридори, както и заради квалифицираната работна ръка, каза представителят на компанията.


Четете още:

🔴 Равнища – едно вълшебно докосване до великата Родопа

🔴 Богатството на Родопите, нови снимки в конкурса "Аз раста патриот" (ГАЛЕРИЯ)

🔴 7 обиди, които децата трудно прощават на родителите си





Източник: plovdiv24





Коментари

горе