Елена Йончева изкупува 7 декара земи на топлокация за 500 000 лв. след аферата с КТБ. След смяна на статута ще струват стотици милиони! (ДОКУМЕНТ



Червената депутатка Елена Йончева, срещу която има обвинение за пране на пари, скоро ще задмине Царя по притежание на апетитни еко имоти в зелени местности, разузна ПИК.

Подчинената на Корнелия Нинова в БСП и нейно любимо протеже неслучайно се прочу с прякора Милиончева, тъй като се оказа милионерка в имоти още от времената, когато бе любовница на тогавашния премиер Сергей Станишев. В годините след аферата с офшорки и пране на пари от КТБ, в която я обвини прокуратурата, тя само е удвоила недвижимото си богатство от 1 на 2 млн. лв.

Именно след като през офшорната фирма под нейно управление са минали над 600 000 лв. от фалиралата банка на банкера-беглец Цветан Цветанов, Елена Йончева е започнала да изкупува на едро невероятни еко имоти, равни по красота на Царска Бистрица. Тя е платила близо 500 000 лв. за цели 7 декара, разположени на три различни топ терена.

Парцелите се водят в момента земеделски земи, но кадри от кадастъра, с които ПИК се сдоби, сочат, че в непосредствена близост има застроени парцели.  

Затова дали ще е чудно, ако до няколко години 7-те декара на Елена се окажат на десеторно по-висока цена и на тях се разреши застрояване при управление на БСП?

Така Йончева ще може да си построи цял квартал на тихо, китно и зелено местенце под гората в Горубляне, който да разпродаде не просто за милиони, а за стотици милиони левове!

Този удар може да се окаже по-силен и от приватизация на "Техноимпекс", който шефката й Корнелия Нинова е фалирала на времето, нищо, че е печелил милиони, които някак потъват. Както ПИК съобщи вчера, след аферата "Техноимпекс" Нинова успява да си купи един апартамент в София на доста занижената цена от 21 000 лв. за близо 90 квадрата и да превърне в палат бащината си къща в Мизия (ВИЖТЕ В ОЩЕ ПО ТЕМАТА). 

Йончева обаче има в пъти по-силен нюх от нея. Скоро ще задмине и Царя по имоти, само дето нейните не са по наследство, а плод на описаните афери. ПИК вече подробно описа всичките й недвижими собствености с документи.

Елена Йончева притежава имоти за 2 милиона лева. Тя има няколко апартамента, магазин, вила с двор и гараж на територията на София. Общата квадратура на притежаваните лично от нея апартаменти, вила и магазин, декларирани пред Сметната палата, е 756 кв. м., което по пазарна оценка от средно 1000 евро на квадрат прави 756 хил. евро или 1,5 млн. лв. Отделно са въпросните 7 декара земи на топ локация на обща стойност 451 хил. лв., които също е декларирала, че е платила официално. 

Така общата стойност на имотите на Йончева по средна пазарна стойност става близо 2 000 000 лв. 


Четете още:

🔴 За да станат доматите едри и да не се напукват при зреенето, се поливат с този разтвор:

🔴 Храните, от които се отслабва най- много

🔴 Пациент се влюби в красивата лекуваща лекарка, всичко се разви бързо и тя забременя, след което разбра голямата му тайна





Източник: pik





Коментари

горе