Бивша учителка живее на пазара. Пловдивчани питат: Кой може да ѝ помогне? забързаното ежедневие понякога пропускаме, умишлено или не, случки или лица, които са около нас в големия град.

Тъжната история на една пловдивчанка обаче не остана незабелязана. Потребител на мрежата сигнализира за жена, която много от нас са виждали. Тя живее около Четвъртък пазара в Пловдив, като според поста, е в тежко състояние, отказва да приема храна, но приема необходимия й даден лев.

Споделилата кадрите дама пита за институция или друго място, където жената да получи подкрепа, където да може да използва баня и пералня.

Според коментиращи ситуацията, в миналото жената е работила като учителка, поради обстоятелства е загубила собствения си дом. От близо десетилетие обитава централните части на Пловдив, някои от коментиращите изразяват недоумение, че през всичкото това време не са предприети мерки за помощ.

Някои са я виждали да чете книга, от други е приемала помощ - под форма на храна и дребни суми, но вече често отхвърля подобни предложения.

Според някои потребители преди е отказвала прием в дом, дори през зимните месеци. Каква ще бъде съдбата й занапред?

До голяма степен, с напредването на възрастта ѝ това зависи от подкрепата, която ще получи.

В коментарите още не е намерен отговор на въпроса коя институция е отговорна за подкрепата на бедстващи на улицата.

 
Източник: glas

Следваща статия:
Софиянци най-добре платени, отказват работа за по-малко от 1000 лв. и без социални бонуси / ТАБЛИЦА

Коментари

Видео на деня

горе