Стрелба по лекарите във време на война - това е невиждан цинизъм!





Държим се крайно неадекватно по време на войната с вируса. С напредването й насочваме гнева си натам, където той няма никакво място. Посоката на гнева ни е толкова сбъркана, че ни превръща в невиждани циници.






След драмата с двамата починали пациенти в Пловдив форумите отново са пълни с коментари на "специалисти“, които наричат лекарите мошеници и търгаши, на които не им пука за човешкия живот, изказват се за здравната ни система.






Очевидно е, че сме във война. Има ли спор по този въпрос? И какво правим? Седим си вкъщи, по офисите и стреляме в гръб по бойците на фронта. Искаме от тях да спечелят всички битки. И ако загубят една, две ,три, сме готови да ги изпратим на гилотината. А колко спечелиха? И колко от тях си отидоха, за да спасят други животи.

Отчаянието на близките на жертвите е обяснимо. Болката е силна. Утре може да са нашите близки. Очевидно е, че здравната ни система е пред рухване, ако не е вече рухнала. Но лекарите са на фронта и се борят с пропадането й. Нали сте ги виждали в ковид отделенията – не се прибират с дни у дома. Това е жестока война.






Да обвиняваш войник на фронта, че не е спечелил всички битки, е невероятен цинизъм. Статистиката е безпристрастна – два процента от заразените губят битката, останалите 98 я печелят с помощта на лекарите, които сме готови да обесим в прилив на гняв.

Какво очаквате от демотивиран боец на фронта? Нищо освен загуби. А нашите губят два живота и спасяват 98. Не стреляйте в гърба им, аплодирайте ги!

Автор: Любомир Минчев


Четете още:

🔴 България излезе на 3-о място по смъртност на 1 млн. население за 1 ден в света / ТАБЛИЦА

🔴 Коледа в чужбина: Как да си направите домашни български мезета?

🔴 Тъжният Костадин Ангелов: Личните лекари са търговци! Трябват стратегически държавни болници!





Източник: plovdiv24





Коментари

горе