Светлана Куюмджиева от "Пловдив 2019": Слави Трифонов няма как да е наел същата сцена



Вчера Слави Трифонов публикува във фейсбук профила си учудване, че сцената за откриването на "Пловдив - културна столица на Европа" струвала 2 милиона, тъй като самият той я наел за 681 хиляди лева за концерта си в София.

Артистичният директор на фондацията "Пловдив 2019" Светлана Куюмджиева коментира думите му преди минути в ефира на bTV.

"Бюджетът на цялото откриване е публикуван на сайта на фондация "Пловдив 2019". Тя не се крие, публична информация е, по закон. Вчера публикувахме и самите цифри - по принцип сцената с подиумите към нея, с цялото техническо оборудване, което включва огромен ресурс от България и много техника, която е внесена от Германия, излиза малко над 1 милион. Другия милион се разпределя по хонорари на артисти, по хонорари на самата компания, която изпълнява самото събитие, допълнителни разходи, свързани с логистика, с транспорти, с контейнери. Цялото това събитие, понеже мащабът му е огромен, има множество неописуеми като мащаб разходи", каза тя.

"Аз не искам да приемам думите на Слави Трифонов като обвинения. По принцип не би могла тази сцена да бъде наемана, защото тя е измислена, конструирана и построена специално за това събитие. Скелето е от Швейцария и е на компания "Мюсли груп". Те правят скелета и ги отдават за събития по цял свят. Техен екип дойде и построи сцената тук. Ако я видите вътре, конструкцията е уникална - всяка част си знае мястото. В момента тя се разглобява по изключително прецизен начин. Всички елементи се връщат обратно в компанията, но тя няма да бъде построена отново така както изглежда. Те се ползват за други цели. Слави Трифонов не би могъл да наеме тази сцена, защото тя не се отдава под наем. Тя е построена специално за Пловдив, за откриващото събитие. Ние не сме я купили, ние сме я наели, както и техниката. Вие видяхте много екрани, прожектори, много от тях въобще не са познати в България. Те бяха внесени от Германия. Това са наемни цени. Германските ни партньори направиха доста солидно проучване на възможни оферти и ни избраха най-изгодните. За това работиха и с българска компания, която да осигури техническото обслужване, тъй като те предложиха най-изгодната цена. Съвсем рационално не взеха германска компания подизпълнител. Тази сцена не може да стои цяла година някъде, тъй като няма къде - затворихме булевард, за да я инсталираме там. А и тя не е необходимо да стои цяла година някъде, тъй като тя е супер специфично съоръжение, направено конкретно за този спектакъл и за неговите нужди. Плащаме и 400 000 лева ДДС", обясни Куюмджиева.


Четете още:

🔴 Скандал в гимнастиката! Героиня от ансамбъла си тръгна, засипа треньори и шефове с обвинения!

🔴 Едно пречистване на тялото с тази смес ни пази от рак цял живот. Изгонете токсините, които рушат организма ви

🔴 Алекс Сърчаджиева изигра най-трудната роля в живота си в събота





Източник: Petel





Коментари

горе