Как да си гледаме сами на кафе

Всеки може да се научи сам да си гледа на кафе, за да си помогне в труден момент, твърдият руски ясновидци. За да се образуват фигури по чашата, които да подсказват събития и факти, кафето трябва да е ситно смляно. Не може да се използва за гледане кафе, приготвено за машина за еспресо. Арабското и турското кафе са най-подходящи. Кафето се сварява в тенджера или джезве. Захарта се слага задължително преди варенето. Налива се в бяла порцеланова чаша без рисунки отвътре. Използвайте по-голяма чаша, за да са по-ясни и по-едри фигурите.

Пие се, като леко се разклаща, за да не се наслои много дебела утайка. След изпиване на кафето чашата се взема с лявата ръка и се завърта три пъти по посока на часовниковата стрелка. След това се обръща върху чинийка и се оставя течността да изтече. Доизцежда се върху вестник или хартия. Ако изцеждането продължи повече от две минути, сварете наново кафе. Просто не сте улучили добрата смеска или сте налели много вода. Най-доброто съотношение е чаша вода с препълнена лъжичка кафе и лъжичка захар. Първоначално се търси общото впечатление – многото фигури и символи говорят за богат и разнообразен живот, а малкото – за целенасоченост, праволинейност и устременост.

Дръжката на чашата символизира човека, който е пил кафето. Фигурите горе към ръба на чашата и в посока, обратна на часовниковата стрелка от дръжката на чашата, символизират настоящето и близкото бъдеще, а към дъното на чашата – далечното бъдеще. Дъното на чашата се смята за нещастно място, а фигурите там – за лош знак. Ако завъртите палеца на дясната ръка по дъното на чашата и получите затворен пръстен или кръгла луна, значи сте унищожили всичко лошо в бъдещето.Източник: Ретро

Следваща статия:
Дискотеките намаляват музиката, за да предпазят клиентите от СОVID

Коментари

Видео на деня

горе