Ако искате сериозен добив на чушки, това е ТАЙНАТА съставка




Знаете ли, че английската сол е една от най-полезните храни за вашите чушки, домати, краставици и всякакви други култури, които отглеждате в градината си? Тази съставка е известна още като магнезиев сулфат. Съдържа както магнезий, така и сяра. Благодарение на нея калцият достига до горната част на чушките и хранителните вещества биват по-лесно усвоявани от растенията.





Как да подхраните чушките с английска сол?
Разнообразни са начините, свързани с подхранването на чушките с тази съставка. Предлагаме ви да разгледаме някои от тях и вие сами да решите на кой да заложите:


• Поливайте редовно чушките с английска сол
Не е никак сложно, нито пък коства кой знае колко време. От вас се изисква да си набавите удобен съд, чиято вместимост да е повече от 5 – 6 литра, така че да ви е комфортно, докато приготвяте самата смес.
Налейте в него 4 литра вода и добавете супена лъжица от магическата съставка. Разбъркайте добре, така че кристалите да се разтворят. Полейте чушките с тази „супер напитка”, която ще им даде свежест и ще предизвика техния растеж. Добре е да правите това веднъж в месеца.






• Пръскайте чушките с английска сол
Тук става въпрос за пръскане листата на растенията. Вземете спрей бутилка и я напълнете с около литър вода. Към нея прибавете половин супена лъжица английска сол и разклатете добре. Пръскайте листата от разстояние 10 – 15 см. Процедурата е добре да се изпълнява веднъж в месеца.





• Торене с английска сол
Не е нужно да харчите пари за покупка на всевъзможни торове, предлагани ви в специализираните магазини. Знаете ли, че английската сол дава на растенията всичко онова, от което те се нуждаят, така че вашата градина да прелива с чушки?

Много трябва да внимавате, докато торите растенията с английска сол, тъй като тя не бива да засяга самите корени. Разпръснете я около тях и правете това веднъж в месеца.

Благодарение на английската сол, добивът на чушки ще се повиши значително!


Четете още:

🔴 Най-лесната рецепта за шарен кекс, ще ви стане любима!

🔴 Изгони мухите от дома си

🔴 Запечатано с целувка: Поли Генова се омъжи тайно / СНИМКИ





Източник: Актуално





Коментари

горе