Слави Трифонов: Платих за същата сцена като в Пловдив 681 хил. лева, къде е разликата до 2 млн. лева?





Слави Трифонов заяви, че е ползвал същата сцена, като на откриването на Пловдив Европейската столица на културата, доставчик дори е била въпросната немска фирма. През профила си във Фейсбук той обяви че е готов да изкара фактурите си и да докаже, че е платил за всичко 681 хил. лева.

Ето какво пише водещият в профила си:

„Гледах откриването на “Пловдив - европейска столица на културата” и си викам: "Нещо не е наред". Да оставим настрана това, че зрителите се сбиха за одеяла, че кукерите бяха кукери наполовина, а долу бяха обути с маратонки, че Теодосий Спасов свиреше на фона на някакъв кашон, че българският еврокомисар Мария Габриел говореше някакви глупости, че пловдивският кмет Тотев говореше още по-големи глупости.. И си викам – кое не е наред?! И изведнъж чатнах – сцената. Аз тази сцена я познавам. Аз съм я наемал, когато правихме концерт на стадион “Васил Левски”. Правихме го на същата тази сцена. Верно, беше построена хоризонтално, но това са плоскости, които могат да бъдат наредени нагоре или настрани. Затова се изненадах, когато в БТВ Новините съобщиха, че сцената за откриването струва 2 милиона лева. 2 милиона лева. А аз наех същата тази сцена, от същата немска фирма и тя, заедно с осветлението, видеостените, озвучаването и електрогенераторите, струваше 681 хиляди лева. Същата сцена, от същите хора, аз я взех за 681 хиляди лева. А държавните чиновници са дали 2 милиона. Искате ли да се сетите къде е отишла разликата от близо милион и половина лева? И за доказателство аз веднага мога да извадя фактурите, с които платих същата тази сцена, от същата тази немска фирма. Искам и европейските културни общинари от Пловдив да извадят фактурите и да покажат за какво точно са платили 2 милиона наши пари”.

Колко обаче струват всичките тези изброени неща на пловдивски данъкоплатци? В сумата от 2 млн. лева влиза цялостната организация на събитието. Фондацията първо пусна обществена поръчка за 2 млн. лева, която бе спечелена от немската фирма Phase 7. След това имаше още няколко поръчки за допълнителни дейности.

В документите на поръчката е записано, че наемът на сцената с кулата и двата 125-метрови подиума струват 219 000 лева. В другите пера, които са описани от Слави Трифонов са платени още значителни средства.

Най-голямо е перото за продуциране – 880 хил. лева. В него влиза озвучаването, осветлението, видео оборудване, технически екип за строеж и демонтаж и разходи за доставка. В сметката са излъчванията и по телевизиите.

След това обаче се оказа, че монтажът на кулата и електрозахранването не са включени и се наложи да се прави нова поръчка с още 250 000 лева за електрозахранване и монтаж. Или общо – 1,35 млн. лева. В това число влизат и някои неща, които не са изброени от Слави Трифонов. Останалите средства бяха за артистичната програма, зарята, рекламните материали и други дейности по откриващото събитие.

Има ли разминаване в цените дадени от немците на Слави и на общината?

Очакваме становището на Пловдив 2019!


Четете още:

🔴 Българските студентите забравиха за Острова се юрнаха към Холандия! Ето с какво ги изкушават

🔴 Енергетици спасяват кораба "Радецки"

🔴 БГ мами във Франция спасяват бедстваща българка в Нант





Източник: trafficnews





Коментари

горе