Из дебрите на нашенските табели / СНИМКИ



Необичайна регистрационна табела, която е заснета по улиците на София, предизвика обширна дискусия в мрежата. Коментарите са десетки, а реакциите - стотици.

Джип от марката "Ауди"  със софийски номер, който съдържа двойка повтарящи се букви, събра вниманието на потребителите на във Facebook.





Много коментират избора на номер, други обсъждат красивия модел.

Повечето софиянци имат ясно изразена позицията, а мненията им са поляризирани. От ненужна проява, до нещо забавно и различно.





Оказва се, че подобна комбинация не е толкова рядка по нашенските улици. Граждани споделят снимки и на други впечатляващи модели, чиито номера съдържат съчетания на "А" и "Х".

Подобни комбинации са избрали водачите на спортни модели, както и луксозни седани. Други водачи залагат на повтарящите се цифри.





Но колко струва подобно удоволствие? Оказва се, че на сайта на МВР са публикувани тарифита, които трябва да платят водачите.  Докато някои от цените са сравнително достъпни, то стойността за по-екзотичните комбинации са далеч по-солени. Вижте ги:





  • за табела с регистрационен номер с четири еднакви цифри в поредния номер - 1500 лв.;
  • за табела с регистрационен номер с комбинация от четири цифри: "аа-вв"; "ав-ва"; "ав-ав", където "а" и "в" са различни числа от "0" до "9" – 300 лв.;
  • за табела с регистрационен номер с комбинация от четири цифри по желание - 300 лв.;
  • за табела с регистрационен номер с комбинация от шест букви и/или цифри по желание - 7000 лв.













Четете още:

🔴 Стана ясно къде е купонясвал Рачков

🔴 Зрителите в защита на Аксения от "Фермата": Това не са "Нови надежди", а лагер на малоумниците!

🔴 Докъде го докарахме - "Кирил и Методий са братя близнаци, единият е кръгъл сирак"





Източник: glasnews





Коментари

горе