Часът на Милен Цветков / Мъж изобрети вечна батерия



Александър Александров от ямболското село Люлин твърди, че е направил вечна батерия. Според него в бъдеще тя ще замени досегашното използване на ток и хората вече няма да плащат сметки. Към момента с батерията Александър успява да си зареди телефона, да пусне радиото и да включи лампите в дома си.

Батериите са направени от подръчни материали. Една от съставките е смес от сажди и други химични елементи, които обаче остават в тайна. На основата на електролизата плюсът, в случая идващ от саждите, и минусът – добавен от веществата на солената вода, ученията започва да получава енергия.

Александър е на 65 години и по образование е физик. Миналата година токът в дома му е спрян заради неплатени сметки. Оттогава мъжът е без електричество и от няколко месеца разработва батериите.

Мъжът има и други открития, които преди години е успял да патентова. Новооткритите батерии обаче все още не са, тъй като се страхува, че ще му ги откраднат. Александър изчислява, че ще са му нужни 3000 лева, за да направи батерии, които да могат да захранват всички уреди в дома му. Той се надява да открие спонсор.

Какво още се крие зад изобретението – разберете във видеото. 



Източник: novatv





Коментари

горе