Децата, които израстват предимно с бабите и дядовците си са по-щастливи и по-спокойни от другите



Докато сме малки, често не осъзнаваме какво богатство имаме в лицата на своите баба и дядо. Но децата, които растат покрай тези свои по-възрастни роднини, са истински късметлии и това дори е доказано.
Така например става ясно, че децата, за които се грижат баба и дядо, а не детска градина, проявяват повече разбиране към чуждите езици. Освен това те са по-емоционално самоуверени.
След 3-годишна възраст децата започват да придобиват много ползи от връзката си с баба и дядо. 

Както знаем, повечето възрастни хора изпитват безрезервна обич към внуците си и често комуникацията с тях е по-лесна, отколкото тази с родителите.
Казваме след 3-годишна възраст, защото между раждането и третата си година детето се нуждае най-много от близостта на своите родители.
Смята се, че комуникационно-емоционалното развитие е по-добро при деца, които растат покрай баба и дядо. Енергията на възрастните хора, когато детето е при тях, е просто невероятна. Те дори се подмладяват, когато го виждат, а ролята на човек, който да се грижи за него, просто я обожават. Сега вече те не са родители на малко дете, не се притесняват дали правят нещата правилно или грешно, защото знаят, че всичко е супер. Готови са цял ден да готвят любимите храни на внучето си, да му купуват забранения от мама и татко шоколад и сладолед, да си играят заедно и винаги, абсолютно винаги да имат време за него. Тази позитивна динамика стимулира децата да научават по-лесно чужди езици, отколкото в градината, както посочихме в началото. И тъй като бабата и дядото не спират да комуникират с внучето си, те спомагат за развитието на комуникативните му умения.
Темпото на възрастните и малките хора е еднакво и това ги сближава. Те не гонят кариера, не мислят постоянно за сметки, заеми и всичко останало, защото просто вече са минали през това (става въпрос за бабите и дядовците, разбира се). И внучетата, и техните баби и дядовци оценяват настоящия момент, оценяват това, което се случва на момента, тук и сега, без постоянно да са вперили поглед в неясното бъдеще. И това е една от причините помежду им да има силна връзка. 



Четете още:

🔴 10 глупости в наредбата "бонус-малус" и 11 глупави последствия от нея

🔴 Находка! Намериха гърне с жълтици в плевенския затвор

🔴 Майка на четвъртокласничка обяви във Фейсбук: Детето ми намира пари всеки ден!





Източник: vsyakajena





Коментари

горе