Поръчваме кисело зеле по куриер



Онлайн поръчката и доставката за левче на място на кисело зеле и туршия се превърна в тотален хит у нас. Вместо да се занимават със затварянето на зимнина през есента, столичани, бургазлии и пловдивчани масово я купуват домашно приготвена през януари. Около 4-5 лв. върви килограмът кисело зеле, показа проверка на „Новинар”.

Предлагат се и цели бидони на промоция от 120 литра за 50 лв. „Кисело зеле. Таман вкисна. По 3,99 на кило!”, пише в обява в интернет. В повечето случаи предприемчиви пенсионери затварят повече бидони и след това припечелват от продажбата.

„Хората искат да сложат на масата домашна туршия или зеле, а не купена от магазина и престояла по рафтовете”, обясни Екатерина Топалова, която втора година пласира кисело зеле през интернет.

Популярни са и онлайн магазините за екологично чисти домашни сладка, лютеници и компоти. Един от тях е основан от 8 души на по 56 - 58 години, които останали без работа в София. „Нито можем да се пенсионираме, нито можем да си намерим работа с нормални доходи. След като се събрахме и се пооплакахме един на друг, решихме да викаме "Неволята".

Оказа се, че всички имаме наследствени имоти по селата”, разказват в официалния си сайт предприемачи. И така вместо да оставят къщите си да пустеят, направили три чифлика и сега сами произвеждат и продават мед, конфитюри, зеленчукови консерви, сирене и др.

Подобни онлайн магазини са предпочитани, защото стоката идва прясна директно от фермата до дома. Доставката е 1,50 лв. Компот от 800 мл например може да се купи за 3,50 лв. или 4,50 лв., ако го поръчате до дома или офиса. Бурканче шипков мармалад излиза 5,50 лв.

Около 5 лв. струва и буркан с домашна царска туршия, доставена на място. Иначе в магазините може да се намери и за 2-3 лв. на промоция.



Източник: Новинар





Коментари

горе