Щъркел прелита 13 000 километра всяка година, за да бъде с дамата на сърцето си, която не може да летиВярвате ли в истинската любов? След като прочетете това, ще повярвате.


Два влюбени щъркела отпразнуваха своята 12-та годишнина, след като мъжкият прелетя за поредна година хиляди километри, за да се събере със своята любима в Хърватия.

Верният до гроб щъркел, когото местните наричат Клепатан, прелетял 13 500 км от зимния си дом в Южна Африка, за да види Малена, която не може да лети, защото е със счупено крило.

"Той ме събуди...тази година дойде 12 часа по-рано от обикновено", заяви Степан Вокич, който се грижи за Малена, цитиран от "Ютарни лист".Пенсионираният пазач в начално училище, който живее в село Бродски Варос в Източна Хърватия, осиновил женския щъркел преди повече от десет години, след като ловци счупили крилото й.

Двойката щъркели се сдобива с наследници всяка година в последните 11 години от връзката си, допълва БГНЕС.Малките птици се научавали да летят от баща си, преди да мигрират за Южна Африка за зимата. Междувременно Малена остава в селото да очаква завръщането на любимия си Клепатан през пролетта.Източник: bgspomen

Следваща статия:
Джулия Робъртс: "Ключът към красотата са очите на човек, който те обича."

Коментари

Видео на деня

горе